Skip to main content

Video op LinkedIn delen in 4 stappen

video op linkedin delen in 4 stappen_2

Deel je een video op LinkedIn dan heb je een effectief en krachtig marketinginstrument in handen!

Je bereikt precies de doelgroep die je voor ogen hebt om je boodschap te delen. Als je voor het eerst aan de slag gaat met een video op LinkedIn delen dan is het handig om van ons stappenplan gebruik te maken.

Maar eerst volgt er nog wat meer informatie over deze marketingtool die je rendement oplevert. Je ontdekt waarom het succesvol is om een video op LinkedIn te delen, maar maakt eveneens kennis met de voordelen en nadelen van video op LinkedIn. Zo krijg je van ons ook nog wat extra tips mee.

Waarom video op LinkedIn inzetten?

Waarom video op LinkedIn inzetten? Video biedt in de eerste plaats meerdere manieren om succesvol te zijn op LinkedIn. Je kan bijvoorbeeld een video maken om toe te voegen aan je bedrijfsprofiel. Hiermee laat je belangrijke informatie over je bedrijf zien en creëer je een showcase die effectief indruk maakt. De populariteit van video’s neemt toe en LinkedIn is een perfect zakelijk platform om je daarmee te onderscheiden!

De kern van LinkedIn is netwerken en videocontent brengt de branding tot leven. Deel je verhaal, expertise én de ontwikkeling van een project – of promoot een product of dienst! Het zakelijke platform biedt hiervoor de ideale mogelijkheden.

Met videocontent op LinkedIn bereik je precies die doelgroep waar je naar op zoek bent. Bovendien biedt het een makkelijke manier om vacatures te vervullen – met de ideale wervingsvideo!

Maak je pakkende videocontent dan is de kans groot dat je verhaal verder wordt gedeeld. Kijkers raken betrokken bij je bedrijf door naar je video te kijken en bovendien leidt de videocontent tot conversie. Het is dan wel belangrijk dat je een professionele video laat maken om het doel kracht bij te zetten.

Waarom je dus een video op LinkedIn moet delen:

  • Ideaal platform voor allerlei videocontent
  • Je bereikt de doelgroep van je bedrijf
  • Creatieve manier van netwerken
  • Perfect voor branding, promotie en werving
  • Sneeuwbaleffect
  • Creëert betrokkenheid
  • Verhoogt conversie

Voordelen en nadelen van video op LinkedIn

Een groot voordeel van het delen van video op LinkedIn is dat je op een gemakkelijke en toegankelijke manier je boodschap overdraagt aan een groot publiek. Verder is het bekend dat video-inhoud een groter organisch bereik heeft en voor meer engagement zorgt dan tekst of afbeeldingen. 

Een ander voordeel van video op LinkedIn is dat je het bedrijfsprofiel op een unieke, creatieve en aansprekende manier naar voren laat komen.

Wat is dan het nadeel? Het kost je tijd en moeite om een goede video te maken die uitdraagt wat je wilt uitdragen. De kwaliteit van je video speelt een belangrijke rol in het succes. Dit is op te lossen door het laten maken van een LinkedIn video professioneel uit te besteden. Daar schakel je ons als videomarketing bureau gewoon voor in. 😉

video op linkedin delen in 4 stappen_1

Stappenplan: video op LinkedIn delen

Er zijn maar vier stappen voor nodig om je video op LinkedIn te delen nadat je bent ingelogd.

1. Ga naar Video uploaden

Je ziet bovenin ‘video’ staan en daar klik je op om met de volgende stap te beginnen.

2. Selecteer of upload je video

Je krijgt nu de gelegenheid om je video te selecteren. Kies je bestand uit en klik daarna op openen om vervolgens je video te uploaden.

3. Voeg titel, beschrijving, hashtags en thumbnail toe

De derde stap is belangrijk, want nu voeg je zowel een titel, beschrijving en thumbnail toe van de video. De beschrijving van de video vul je in op het veld ‘Waar wilt u het over hebben’. Denk ook aan het toevoegen van hashtags (ruimte onder de video) en vergeet de thumbnail niet. Dit laatste is een miniatuurweergave die de kijkers eerst zien voordat deze de video afspelen. Het is tijdens deze stap eveneens mogelijk om ondertiteling toe te passen.

4. Publiceren

Nu is het tijd om de video te delen op LinkedIn. Sla de video op en check nog even wie je video kan zien. Je ziet dat de video bijvoorbeeld op je profiel, in de zoekresultaten en in de feed zichtbaar is als je ‘iedereen’ hebt geselecteerd. Na deze check klik je op ‘plaatsen’ en als dit proces is voltooid, krijg je daar van LinkedIn een melding van.

Bonustip!

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de maximale grootte van een LinkedIn video. Want wat is nu het ideale formaat van een LinkedIn video? Om de grootte van video’s op LinkedIn te maximaliseren, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Wanneer je video’s uploadt naar LinkedIn, kun je kiezen uit drie verschillende formaten: 16:9, 4:5 en 1:1. Als videomarketing bureau raden wij je aan om het formaat 4:5 te gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat je video zoveel mogelijk ruimte in beslag neemt op het platform, waardoor je kijkers de video haast wel voorbij moeten zien komen!

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat het bestand niet groter is dan 10 MB. Als laatste moet het bestand in een van de volgende formaten worden geüpload: MOV, MP4 of AVI.

Video op LinkedIn delen

Extra tips bij het delen van video op LinkedIn

Je wilt natuurlijk dat het delen van je video op LinkedIn zo succesvol mogelijk is. Daarom is het handig om van een aantal praktische tips gebruik te maken.

Tip 1: Native uploads

Maak vooral gebruik van native uploads. Dit betekent dat je zelf de video plaatst op LinkedIn en bijvoorbeeld niet naar een videolink verwijst op een ander platform. Een native video houdt in dat deze in de feed van LinkedIn wordt afgespeeld. Dit is beter voor het algoritme en leidt in elk geval tot een groter bereik en meer views.

Native video’s zijn een powervol instrument voor marketeers en zorgen ervoor dat de boodschap opvalt tussen alle berichten op LinkedIn. Het is bekend dat het menselijk brein simpelweg wordt getriggerd op het moment dat er sprake is van bewegend beeld. De nieuwsgierigheid speelt dan op en daar kan je handig op inspelen met een native video.

Tip 2: Video’s kort en krachtig

Het is vooral van belang om je video’s kort en krachtig te houden. Let er bovendien op dat je direct de aandacht trekt. Voorkom dus een te lange inleiding, want dan zijn je kijkers alweer verdwenen. Zorg er ook voor dat je geen moeilijke woorden gebruikt, maar gewoon heldere en klare taal. Keep it short and simple! Dat vormt de kern van een krachtige video.

Geef de juiste hoeveelheid informatie en maak je verhaal niet langdradig. Dan zijn je video’s op LinkedIn het meest succesvol. Het is tenslotte de bedoeling dat de kijker je verhaal opslaat en onthoudt. Dit bereik je niet met een ellenlange video waar maar geen einde aan lijkt te komen. 

Je mag ervan uitgaan dat een kijker ongeveer maar 10% onthoudt van wat er te zien en te horen valt in je video. Besteed volop aandacht aan de eerste 10 seconden, want deze zijn cruciaal.

Tip 3: Gebruik ondertiteling

Waarom ondertiteling gebruiken als je het verhaal in je video in het Nederlands vertelt? Omdat je daarmee de aandacht van de kijker behoudt. Een ondertitelde video wordt langer bekeken en je houdt de kijkers daarmee langer vast. Daarnaast helpt ondertiteling in je video het geheugen een handje, want de boodschap wordt beter onthouden. 

Je geeft kijkers tevens de gelegenheid om de video eventueel zonder geluid te beluisteren. Bijvoorbeeld als deze geen oortjes in heeft en in de trein door LinkedIn zit te scrollen. Verder bereik je met een ondertitelde video ook doven en slechthorenden.

Als je weet dat video steeds populairder wordt, dan is het logisch dat ondertiteling ook steeds belangrijker wordt. Maar wist je dat je met ondertiteling ook een krachtige SEO-strategie vormt! Door correct geschreven ondertitels toe te voegen aan je video’s, help je zoekmachines met het herkennen van video-inhoud en rank je hoger in de zoekresultaten. Dus als je slim bent, vergeet dan niet om ondertitels toe te voegen aan je video’s om ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijker vinden wat ze zoeken!

Conclusie

Je weet nu wat de waarde is van het delen van een video op LinkedIn en hoe je dat moet doen met het praktische stappenplan. Zo heb je ook ontdekt wat de voordelen en nadelen zijn en hoe je met handige tips met video’s het verst komt.

Dan rest nog de vraag wie voor jouw bedrijf een professionele video voor LinkedIn gaat maken. Daar helpen wij je graag mee, want het effectief inzetten van videomarketing is onze specialiteit. Neem gerust contact op om te kijken hoe wij voor jou videomarketing voor LinkedIn tot een hoger niveau tillen.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!