Skip to main content

Veelgestelde vragen over videomarketing

Wat zijn de voordelen van video?

Het gebruik van video voor je bedrijf kan ongelooflijk voordelig zijn.

✅ Ten eerste kun je zo klanten aan je binden en naamsbekendheid creëren door producten en diensten op een visueel aantrekkelijke manier te laten zien.

✅ Video kan ook helpen nieuwe klanten aan te trekken door ze een gemakkelijke manier te bieden om te begrijpen wat je te bieden hebt.

✅ Ten derde is video content goed deelbaar, wat betekent dat je boodschap sneller verspreidt wordt op sociale media door je doelgroep. Dit kan zowel op een organische als betaalde manier.

✅ Ten slotte is de kans groter dat video content hoog scoort in de resultaten van zoekmachines, waardoor je bedrijf een extra impuls krijgt.

Wat doet een videomarketing bureau?

Een videomarketingbureau helpt bedrijven met het inzetten van video om hun doelgroep aan te spreken. Een video die niks oplevert, daar heb je niet veel aan. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe deze video het marketing proces van jouw bedrijf past.

Zo heb je niet alleen een ‘leuk filmpje’ maar een gerichte videocampagne dat impact achter laat bij je doelgroep en zo resultaat behaalt.

Wat is het verschil tussen videoproductie en videomarketing?

Het verschil tussen videoproductie en videomarketing is dat de focus van videoproductie ligt op het maken van een hoogwaardig video product, terwijl bij videomarketing de focus ligt op zowel een hoogwaardig video product als de marketing.

Zonder een ijzersterke strategie, natuurlijk de video en de kennis hoe je de video deelt, is een ‘mooi filmpje’ al snel een te dure investering.

Daarom focussen wij bij DBBL Media ook op het vormen, vertellen en verspreiden van jouw boodschap. Zo laat de boodschap van je bedrijf ook echt indruk achter bij je doelgroep en levert de video resultaat op.

Waarom zou ik moeten kiezen voor videomarketing?

Als bedrijfseigenaar of marketeer vraag je je misschien af hoe een videomarketingbureau je kan helpen je doelen te bereiken. Het antwoord is eenvoudig – videomarketing is een ongelooflijk krachtig middel om klanten te betrekken en de verkoop te stimuleren.

Videomarketing kan worden gebruikt om producten te laten zien, diensten uit te leggen, nieuwe klanten aan te trekken en nieuw personeel te werven.

Hoe meet ik het succes van mijn videomarketingcampagnes?

Om je succes te meten, zijn er verschillende methoden zoals weergaven, likes, comments, shares, conversies en klikfrequentiesZorg ervoor om deze gegevens bij te houden met behulp van analysetools om succes te meten.

Welke platforms en kanalen zijn het beste voor het delen van video's?

Dit hangt erg af van waar jouw doelgroep het meest te vinden is. Populaire platforms voor videomarketing zijn YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Kies dus de platforms die het beste bij je doelgroep passen.

Welke type video is het meest relevant voor mijn bedrijf?

De meest relevante video voor jouw bedrijf hangt af van je doel, doelgroep en sector. Hiervoor moet je jouw doelgroep en hun wensen goed begrijpen. Luister naar de feedback van je klanten en analyseer welke vragen vaak voorkomen. Op basis hiervan kun je bepalen welk type video het meest relevant en waardevol is voor jouw bedrijf en doelgroep.

Mocht je willen sparren over welke type video het beste is voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is de doorlooptijd van een videomarketingcampagne?

De doorlooptijd van een effectieve videomarketingcampagne varieert en kan enkele weken tot enkele maanden duren.

Wij van DBBL Media zijn redelijk flexibel en houden van snel schakelen. Hiervoor zullen we er alles aan doen om de doorlooptijd van een videomarketingcampagne zo kort maar effectief mogelijk te houden.

Hoelang moet de video duren?

Hoelang de video moet duren is helemaal afhankelijk van het doel van de video en het platform waarop je deze wilt plaatsen. Korte en krachtige video’s zijn vaak effectiever op platformen zoals TikTok en Instagram. Langere content presteert weer beter op YoutTube en LinkedIn.

Bepaal daarom ook de ideale lengte van jouw video voor elke situatie, door te kijken naar je doel, publiek en het platform.

Hoe verloopt een samenwerking?

Brainstormen is de eerste stap in ons videoproductieproces voor sociale media.

We komen samen als teams samen en bedenken ideeën voor wat voor soort video we willen produceren.

Zodra we een paar ideeën hebben, beginnen we een strategie te vormen. We bepalen wie ons doelpubliek is en welke boodschap we willen overbrengen.

Dan beginnen we aan het productieproces. We filmen de video, bewerken hem, en voegen er de laatste accenten, zoals animatie, aan toe.

Als de video klaar is, sturen we hem naar je op voor inbegrepen feedbackrondes. Vervolgens geven we je tips bij het delen van de video.

Wat zijn de kosten voor een videoproductie?

De kosten voor een videoproductie loopt erg uiteen. De prijs is afhankelijk van bijvoorbeeld de lengte van de video, welke camera, lichten, acteurs en een voice-over in de nabewerking, om er maar een aantal te noemen.

Om jou een persoonlijke kosten schatting te geven hebben we een kosten calculator gemaakt die precies dit doet!

Waar staat Dubbel Media voor?

DBBL Media staat we voor content die creatief is, impact maakt en inzichten gebruikt van de volgende generatie.

interactieve video laten maken

Meer vragen over videomarketing?

Geen paniek! Wij denken graag met je mee over hoe jij videomarketing effectief in kan zetten voor jouw bedrijf. Plan nu een vrijblijvende kennismaking in voor de mogelijkheden. Laten we samen impact creëren!

Plan gratis kennismaking

Ready for the next step?

Plan gratis kennismaking

Geen lange levertijden.

We produceren alles in-house. Mochten we een expertise missen, schakelen we direct een van onze partners in.

100% jouw visie.

Inbegrepen feedbackrondes tijdens de concept- en opleveringsfase zorgt dat de content volledig je boodschap weerspiegelt.

Geen half werk.

We leveren producties van A tot Z: van concepten tot productie en lancering. Zo blijft je boodschap volledig zuiver.