Skip to main content

8 tips voor het effectief inzetten van video op LinkedIn

8 tips voor het effectief inzetten van video op LinkedIn

LinkedIn is hét sociale platform om je zakelijke netwerk te onderhouden. Wie een blik werpt op de feed van het platform zal het niet zijn ontgaan: video content is de meest voorkomende content.

Video is een geweldig communicatiemiddel om op de radar te komen bij prospects en om meer leads en omzet te genereren. Of je nu net begint of al ervaring hebt, ieder bedrijf kan met de juiste strategie opvallen met video. We geven je 8 tips voor het effectief inzetten van video op LinkedIn.

Waarom video op LinkedIn?

Heel simpel: video is momenteel de snelst groeiende contentvorm op het platform. Video’s worden vaak bekeken en kunnen rekenen op veel likes en comments. Bovendien krijgen video’s behoorlijk voorrang in het algoritme van LinkedIn.

Je kunt video gebruiken op LinkedIn om jezelf en je bedrijf beter te positioneren richting jouw doelgroep.

Het geeft je de mogelijkheid om direct in contact te komen met potentiële en bestaande klanten. Jouw volgers kunnen direct reageren wanneer je een video plaatst met meer informatie over jouw bedrijf, kennis over dat ene hot topic of de features van je nieuwste producten en diensten.

8 tips voor het effectief inzetten van video op LinkedIn_2

Verschillende soorten video’s op LinkedIn

We zetten verschillende soorten video’s waarin jij je expertise kunt laten zien op LinkedIn voor je op een rijtje.

Bedrijfsvideo

Met een bedrijfsvideo kun je op een unieke en creatieve manier jouw bedrijf en de gezichten daarachter laten zien. Maak bijvoorbeeld een dronefilm van het pand, geef een inkijkje in de gang van zaken binnen de organisatie of laat de authentieke verhalen van je medewerkers tot leven komen.

How-To en tutorial video’s

Verzeker jezelf van positief commentaar en likes door de inzet van How-To en tutorial video’s. Deze video’s worden erg gewaardeerd door de kijkers, omdat je met de inhoud oprecht iemand wilt helpen, in plaats van dat je een product of dienst wilt verkopen.

‘Over ons’ video’s

Steeds vaker zien we LinkedIn video’s waarin je een kijkje achter de schermen krijgt van bedrijven. Het is een ultieme vorm van branding. Waarom? Op deze manier wek je herkenbaarheid op door steeds dezelfde mensen naar voren te laten komen of bepaalde plekken van het bedrijf steeds opnieuw te laten zien. Bovendien kun je met een bedrijfsvideo het imago van jouw bedrijf versterken.

FAQ video’s

Mensen kijken liever naar bewegend beeld dan dat ze een kaal stuk tekst verwerken. In een FAQ video krijg je de kans om oplossingen voor problemen op een unieke manier in beeld te brengen. Beantwoord de belangrijkste vragen van je product of dienst of laat zien hoe iets werkt.

Webinar video’s

Webinar video’s waren al in opkomst, maar zijn na de periode van de pandemie, waarin evenementen en meetings niet doorgingen, niet meer weg te denken van LinkedIn. Althans, de samenvatting ervan. Het is een van de meest effectieve contentvormen die je kunt inzetten om klanten te binden en werven.

8 tips voor het effectief inzetten van video op LinkedIn_3

8 Tips bij het effectief inzetten van video op LinkedIn

Nu je weet welke verschillende soorten video’s je op LinkedIn kunt plaatsen, geven we je 8 tips hoe je deze effectief kunt inzetten.

Tip 1: Maak korte, krachtige video’s om de boodschap over te brengen

Kijkers beslissen binnen een paar seconden of ze de video willen kijken of verder scrollen op de feed. Bovendien kijken ze vaak naar de lengte van je video. Hoe korter de video, hoe meer kans dat dit kijkers en engagement oplevert. Creëer dus een korte, krachtige en visuele boodschap.

Tip 2: Probeer waarde toe te voegen met je video’s door informatie, tips of advies te delen

Met online video kun je waarde toevoegen aan je product of dienst door informatie, tips of adviezen te delen. Hiermee kun je de betrokkenheid en de waardering van de potentiële klant vergroten.

Tip 3: Maak gebruik van een sterke CTA

Een CTA is een actie die je wilt dat een kijker uitvoert na het bekijken van je video. Het doel van de CTA is uiteindelijk om mensen een aankoop te laten doen of zich te laten inschrijven voor een nieuwsbrief of webinar. Zorg voor een sterke CTA, zodat je potentiële klanten niet kwijtraakt na het bekijken van de video.

Tip 4: Gebruik ondertiteling

Ondertiteling is een onmisbaar element van een video. Niet alleen kijken de meeste mensen zonder geluid. Het draag ook bij aan de SEO van de video waardoor het belangrijk is om jouw doelgroep te bereiken.

Tip 5: Kies een pakkende thumbnail

Elke video die je op LinkedIn zet, wordt voorzien van een thumbnail. LinkedIn gebruikt hiervoor automatisch het eerste frame van de video. Zorg dus voor een pakkende thumbnail die de inhoud van het verhaal weergeeft, zodat mensen jouw video verder willen bekijken.

Tip 6: Gebruik relevante hashtags

De manier waarop je content deelt heeft invloed op hoeveel mensen je bereikt en daarin spelen hashtags een belangrijke rol. Om het eenvoudiger te maken om content te vinden op LinkedIn, kun je jouw hashtag strategie optimaliseren. Voeg hashtags toe aan je video’s en wanneer een gebruiker zoekt naar één van jouw hashtags, dan zal diegene jouw video vinden.

Tip 7: Optimaliseer voor SEO

Een video kan hoog ranken in zoekmachines zoals Google en YouTube, mits de SEO van je video is geoptimaliseerd. Je gebruikt hiervoor interessante video keywords. Dit zijn keywords waarop veel video’s ranken en die al hoge posities in zoekmachines hebben. Je kan deze keywords vinden door ze zelf te Googlen!

Tip 8: Creëer interactie met je doelgroep door op de comments te reageren

Je krijgt comments op je video: super! Reageer hierop, daarmee sla je twee vliegen in één klap: meer bereik en meer kans om je bedrijf, product of dienst van zijn beste kant te laten zien.

Conclusie

Bovenstaande 8 tips vormen de basis voor het effectief inzetten van video op LinkedIn. Je ontkomt er niet meer aan: video is een onmisbaar onderdeel van je marketingstrategie, ook op LinkedIn.

Door video strategisch in te zetten op LinkedIn kun je jouw bedrijf beter zichtbaar maken en je onderscheiden van de concurrentie op het platform. Bovendien kun je direct reacties monitoren en contact leggen met potentiële klanten. Een geweldig startpunt dus voor het aangaan van nieuwe, waardevolle connecties. Succes!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!