Skip to main content

4 voordelen van een explainer video voor je bedrijf in 2024

De voordelen van een explainer video voor je bedrijf

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, zo gaat het gezegde. En het is nog waar ook. Het is namelijk bewezen dat mensen iets beter onthouden wanneer ze de tekst niet alleen horen of lezen, maar als ze daar ook nog eens een beeld bij zien. Juist daarom is het maken van video’s voor je bedrijf zo belangrijk. 

Een voorbeeld van een soort video die je kan laten maken is een explainer video voor je bedrijf. Dit is een video waarin je iets uitlegt over je bedrijf. Denk aan: hoe een bepaald product werkt; hoe een productieproces eruitziet; of welke normen en waarden een bedrijf wil uitdragen. En zo’n video brengt die boodschap net wat duidelijker over dan alleen een stuk tekst. In deze blog vertellen we je verder over de 4 voordelen van een explainer video voor je bedrijf in 2024.

explainer video voor je bedrijf

Waarom een explainer video voor je bedrijf laten maken?

Een explainer video laat je maken wanneer je wil dat jouw klanten iets echt goed begrijpen. Sommige zaken vereisen nu eenmaal meer uitleg dan andere zaken. Wil je bijvoorbeeld het bestelproces gemakkelijk maken voor de klant? Of wil je laten zien hoe men een account bij jou aanmaakt? Maak dan een video waarin je precies uitlegt welke stappen zij moeten doorlopen. 

Het kan ook zo zijn dat je vaak dezelfde vragen terugkrijgt van klanten. Denk dan aan vragen over de werking van jouw product of dienst. Om te voorkomen dat je iedere keer dezelfde vraag moet beantwoorden maak je er een video van. Krijg je dan nog eens deze vraag, dan stuur je eenvoudig de link naar het antwoord op.

✅ Voordeel 1: Van een complex verhaal naar een makkelijk te begrijpen video

Een groot voordeel van een explainer video is voor je bedrijf dat je van een complex verhaal naar een makkelijk te begrijpen video gaat. Sommige zaken vergen een uitgebreide uitleg. Willen klanten weten hoe ze een bepaald programma moeten gebruiken dat jij hebt gemaakt? Of hoe ze hun gekochte product het beste kunnen verzorgen en netjes houden? Stellen je klanten vaak dezelfde vragen? Leg dit uit met een video om de uitleg zo duidelijk mogelijk over te brengen.

✅ Voordeel 2: Video verhoogt conversie

Niemand heeft zin om hele lappen tekst te lezen. Toch bestaan websites vaak uit een heleboel tekst. En begrijp ons niet verkeerd – tekst op je website is noodzakelijk. Iemand gaat immers naar jouw website om meer te lezen over je bedrijf en je product. Maar het kan ook anders. 

Door het maken van een explainer video zorg je ervoor dat iemand even niet hoeft te lezen. Laat je (potentiële) klant naar achter leunen terwijl jij het woord doet in het filmpje. Laat met behulp van animaties of met sfeerbeelden zien wat je aan het uitbeelden bent. Zo is je verhaal niet alleen duidelijker dan wanneer je dit in tekst zou hebben opgeschreven: het is ook nog eens leuker om naar te kijken!

Een explainer video verhoogt op die manier de conversie. Men hoeft minder moeite te doen om je bedrijf, product of dienst te begrijpen en is toch geholpen. Bovendien laat je met het maken van een explainer video zien dat je geeft om jouw klanten. Je wil dat ze het zo gemakkelijk mogelijk hebben.

✅ Voordeel 3: Vergroot naamsbekendheid

Teksten op websites en social media zijn belangrijk. Ze beschrijven waar iemand naar kijkt en geven antwoord op een vraag die iemand op het internet stelt. Maar als je echt indruk wil maken en een groter bereik wil genereren, dan is het maken van beeld vaak the way to go. En dat is precies waarom een explainer video jou gaat helpen om meer naamsbekendheid te genereren. 

Maak een video waarin je iets uitlegt over je bedrijf. Zet deze vervolgens op jouw website, maar houd het daar niet bij. Zet de video ook op jouw social media. Denk daarbij aan YouTube, maar ook aan Facebook, Instagram en TikTok. Door de video op deze platformen te zetten geef je mensen de kans om de video met anderen te delen. En zo vergroot je jouw naamsbekendheid! 

✅ Voordeel 4: Verbeterd SEO

Tot slot verbetert het plaatsen van een video de SEO van de website. Zoekt iemand op een bepaalde vraag en geeft jouw video daarop het antwoord? Grote kans dat Google dan jouw video laat zien in de zoekresultaten! Marketeers denken dat Google resultaten met video prefereert boven resultaten zonder video. Bovendien zorgt het hebben van een sterke thumbnail ervoor dat men sneller geneigd is om op de video te klikken. Dit is immers veel leuker dan het lezen van een lange lap tekst!

Het is hierbij wel belangrijk dat je let op de kwaliteit van de video en de SEO van de rest van de pagina. Ten eerste moet de video van goede kwaliteit zijn. Maak deze dus op een professionele manier. Daarnaast is het belangrijk dat alle SEO-aspecten op een webpagina in orde zijn. Zorg voor een goede titel, tekst en onderschrift op de pagina waar je de video plaatst. Dit gaat je helpen om beter te ranken in Google.

💰 Kosten explainer video voor je bedrijf

Wil je een explainer video laten maken voor je bedrijf? Dan helpt onze calculator je met een persoonlijke schatting van de kosten te geven voor het laten maken van een explainer video!

Conclusie

Een explainer video is dus superhandig om te hebben voor je bedrijf – misschien zelfs wel meerdere! Het legt een bepaalde situatie net iets duidelijker uit dan een tekst dat zou doen. Bovendien is het makkelijk voor een klant om te kijken naar een video en verhoogt het daarom ook de conversie. Ook SEO en de naamsbekendheid van je bedrijf hebben baat bij een goede explainer video.

Wil je het maken van een explainer video voor je bedrijf goed aanpakken? Klop dan eens bij ons aan! In een vrijblijvend gesprek vertellen wij graag wat we voor je kunnen betekenen.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!