Skip to main content

Een video in de marketing funnel voor je bedrijf opzetten doe je zo!

Een video in de marketing funnel voor je bedrijf opzetten doe je zo!

Je hebt als bedrijf klanten nodig om je product of dienst te verkopen. Dit begint met het vormgeven van een klantreis die je vanaf het begin begeleidt.

Hier kan je een marketing funnel voor opzetten zodat je klant stap voor stap naar jouw doel te leiden valt. Zo leid je de klant van bewustwording naar overweging om uit te komen bij het nemen van een beslissing. Stopt het dan? Nee, want daarna ga je nog door met het creëren van betrokkenheid. Al deze fasen komen hier uitgebreid aan bod.

Door video in de marketing funnel op te nemen, maak je nog meer impact en wordt de reis voor je klant leuker en interessanter. De marketing funnel voor je bedrijf bestaat uit vier fases: awereness, consideration, conversion en loyalty.

Waarom een video in de marketing funnel van je bedrijf?

Wil je een zonvakantie boeken dan wil je beelden zien van een azuurblauwe zee, wit strand en wuivende palmbomen. Zie je al liggend op een strandbed in de verte een ober aankomen met cocktails op een dienblad? dan heb je het goed voor elkaar. Dit is precies de reden waarom je video in de marketing funnel van je bedrijf moet opnemen. 

Je speelt met video in de marketing funnel van je bedrijf rechtstreeks in op de emoties en gevoelens van de kijker. Het is aantrekkelijker, interessanter en boeiender om naar een video te kijken. Vooral als deze leuk en professioneel gemaakt is. Het is van videomarketing bekend dat deze voor een uitstekende ROI zorgt. Je zorgt met een video voor meer leads, meer verkeer en dus ook meer verkopen!

De kracht van video is het persoonlijk contact leggen met de kijker. Deze voelt zich aangesproken en het wekt nieuwsgierigheid op, zodat je de aandacht vast blijft houden. Het behoeft verder niet echt een toelichting dat video’s op het gebied van content marketing leader zijn op social media. 

Het is wel belangrijk om bij het toepassen van een video in de marketing funnel van je bedrijf aandacht aan de verschillende fasen te besteden. Daarom is het de bedoeling om voor iedere fase je klanten verder de trechter in te zuigen met steeds een andere video.

  • Meer verkeer
  • Meer leads
  • Meer verkopen
Een video in de marketing funnel voor je bedrijf opzetten doe je zo!_2

Awareness fase

Om video in je marketing funnel voor je bedriijf toe te passen, begin je bij de eerste fase. Dit is de zogenoemde awareness fase en bedoeld om je klanten zich bewust te laten worden van een probleem, vraag of uitdaging. De videocontent richt zich hierbij het beste op de klant die op zoek is naar een antwoord of een oplossing voor een probleem wil. Je trekt je klant op deze manier je marketing funnel in.

De esthetische aantrekkingskracht is in deze fase belangrijk net als de kwaliteit van beeld en geluid. Dit om de aandacht te trekken van je doelgroep en deze ook vast houden. Daarmee plant je al een zaadje in het brein van de kijker en leg je een succesvolle basis voor de volgende fase.

Consideration fase

Een volgende video in de marketing funnel is bedoeld om je met je bedrijf, product, merk of dienst te onderscheiden. Je kan in deze fase de nadruk leggen op unieke en onderscheidende kwaliteiten. Maak daarbij gebruik van de Unique Selling Points van je bedrijf.

Verkoop je producten dan is het uiteraard ideaal om een goede productvideo te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een explainer video of door een animatievideo te produceren. Wil je de kwaliteit van de service van je bedrijf benadrukken dan maak je een service video om de consideration fase kracht bij te zetten. In dat kader kan je ook vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen door een bedrijfsvideo te maken.

Conversion fase

De conversion fase vormt de basis om het beslissende moment kracht bij te zetten. Nu is het tijd om de klant in de marketing funnel actie te laten ondernemen. Deze actie kan het kopen van je product zijn, maar ook betrekking hebben op afname van een dienst.

In deze fase van de marketing funnel geef je de klant het laatste zetje. Je hebt de deur al opengezet, je klant is binnen, maar moet nu nog de laatste stap zetten. In de video in kan je de laatste twijfels wegnemen en het vertrouwen verstevigen. Dit is onder meer mogelijk aan de hand van een FAQ video of door een disclaimer video te maken. Zo trek je klanten over de eindstreep en voelen zij zich een winnaar.

Loyalty fase

Klanten die terugkeren zijn uitstekende klanten. Daarom kent de marketing funnel een loyalty fase en zet je in deze fase ook weer video in om op een persoonlijke manier contact te onderhouden. Hier zijn verschillende soorten video’s voor in te zetten, waardoor je de betrokkenheid van je bestaande klant vasthoudt en vergroot. Dit is perfect om vervolgens je klanten ambassadeurs van je bedrijf te laten worden.

Een voorbeeld van een video die je in de loyalty fase kan maken, is een beloningsvideo. Je stimuleert je klanten met een beloningsprogramma om klant te blijven. Denk aan het laten sparen van klantpunten, korting op een volgende aankoop. Of vaste klanten als eerste op de hoogte te brengen van speciale aanbiedingen of nieuwe producten.

Je speelt met een video in de loyalty fase van de marketing funnel ook weer in op de emotie van de kijker. Dit is de fase, waarin je de betrokkenheid met je bedrijf stimuleert om aan te sturen op een blijvende connectie en aan stevige klantenbinding doet. 

Een loyalty video is onder meer vorm te geven door deze te personaliseren en het perspectief vanuit een tweede persoon te laten zien. Je kan bijvoorbeeld alle voordelen laten zien waar de persoon als vaste klant van je bedrijf in de video van profiteert. Dit zorgt door de emotionele aantrekkingskracht voor verbinding met de kijker die dat voor zichzelf natuurlijk ook wil. Bovendien is de loyalty video op dat moment tevens in te zetten om met een call-to-action de klant weer aan te sporen een aankoop te doen of dienst af te nemen.

Conclusie

Het verwerken van video in je marketing funnel voor je bedrijf is een krachtige tool om meer kwalitatieve leads te krijgen en van kijkers klanten te maken. Je trekt meer aandacht met een video en leidt klanten stap voor stap door de hele klantreis heen om er daarna een vaste klant van te maken.

Wil je op een professionele manier een marketing funnel opzetten? DBBL Media helpt je het juiste pad op met het maken van succesvolle videomarketing funnel voor je bedrijf.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!