Skip to main content

Gen Z bereiken met video - Hoe doe je dat?

Gen Z bereiken met video - Hoe doe je dat?_1

Generatie Z, ook wel Gen Z genoemd, is nog net niet geboren met een smartphone in de hand, maar het scheelt niet veel. Deze generatie is tot leven gekomen in een digitale wereld en maakt volop gebruik van alle mogelijkheden die internet met zich meebrengt.

Daarvoor hoef jij alleen maar even om je heen te kijken. Bijvoorbeeld als je bij de bushalte staat of in de trein zit. Dit is ook een reden waarom Generatie Z een doelgroep is, die je perfect kan bereiken met video content.

Er is daarin wel een onderscheid te maken bij het gebruik van verschillende platformen voor het vertonen van video’s.

Je ontdekt er hier alles over met eerst wat diepgang over deze typische Generatie gevolgd door aansprekende content en inzet van verschillende platforms.

Gen Z eigenschappen

Gen Z betreft de mensen die in een digitale wereld zijn geboren en voor wie een leven zonder internet niet meer is voor te stellen.

De exacte geboortejaren van deze doelgroep lopen uiteen, maar gemiddeld genomen betreft het hier de mensen die tussen 1997 en 2012 geboren zijn.

De exacte geboortejaren zijn wat dat betreft minder interessant, want het belangrijkste is dat Gen Z de eerste generatie is die een digitaal bestaan opbouwt. Daar waar jij vroeger misschien nog foto’s uit een tijdschrift knipte van je favoriete band, volgt Gen Z gewoon alles van de band op social media.

De eigenschappen van Gen Z hebben voor een deel betrekking op de digitale wereld, maar er is meer. De onzekere wereld en verschuiving van behoeften kenmerken deze jongeren eveneens.

Bijvoorbeeld als het gaat om de focus met een drang naar financiële vrijheid en stabiliteit. Een deel van jongeren kiest daarbij voor een vaste baan met zekerheid, maar je ziet ook dat veel jongeren ondernemend zijn. Bijvoorbeeld door als digital nomad door het leven te gaan of door een bedrijf te starten om succesvol te worden.

Het gebruikmaken van technologie en alles wat internet met zich meebrengt, is echter een van de meest kenmerkende eigenschappen van Gen Z. Deze jongeren willen altijd bereikbaar zijn en op elk moment toegang hebben tot informatie. De smartphone maakt daarbij onderdeel uit van het zijn, het bestaan, het hele leven. Het is nog net geen lichaamsdeel. Je begrijpt dat dit dus alle kansen biedt om Gen Z met video te bereiken.

Waarom Gen Z bereiken met video?

Video en met name korte video’s hebben zijn de laatste jaren niet meer weg te denken in het leven van jongeren. Lange lappen tekst slaat deze groep liever over. Kijken, zien, beleven, ervaren en voelen! Het liefst snel en kort om direct door te gaan naar de volgende video.

De eigenschappen van Gen Z op een rijtje:

 • Opgegroeid met digitaal bestaan
 • Smartphone als onderdeel van het zijn
 • Focus op financiële zekerheid en vrijheid
 • Altijd bereikbaar zijn
 • Altijd toegang willen tot informatie
 • Optimaal bereikbaar via video
Gen Z bereiken met video - Hoe doe je dat?_4

Type content om Gen Z te bereiken met video

Shot-form content is het sleutelwoord als je Gen Z wilt bereiken met video. Je moet meteen de aandacht grijpen anders heb je al verloren. Deze groep zit niet te wachten op een lange intro of nietszeggende informatie. Direct to the point komen. Dat is belangrijk en vooral bij video content op social media.

Het is niet voor niets dat TikTok met short-form content een populair videoplatform is onder Gen Z. Met korte video’s speel je bovendien gemakkelijk in op trends. Check de TikTok trends van deze week maar eens!

Waarom short-form content nog meer belangrijk is? Een grote meerderheid van je doelgroep bekijkt graag korte video’s voor meer informatie over een dienst of product.

De ROI is bovendien enorm net als dat je de betrokkenheid ermee vergroot. Je bent met een korte video er ook van verzekerd dat de meerderheid deze video afkijkt. Zo heb je eveneens eerder kans dat een filmpje viraal gaat.

Gen Z bereiken met video zorgt voor:

 • Trekken van de aandacht
 • Hoog uitkijkpercentage
 • Kansen op viraal gaan
 • Hoge ROI
 • Vergroot van betrokkenheid
Gen Z bereiken met video - Hoe doe je dat?_5

Verschillende platformen

Behoort Gen Z tot jouw doelgroep? Dan zijn er verschillende platforms om met korte video’s je bereik te vergroten. TikTok is enorm populair, maar ook YouTube en Instagram doen het goed bij deze groep. Je doelgroep is verder te specificeren naar de zakelijke Gen Z gebruikers op LinkedIn. Zo is Snapchat bij uitstek geschikt als je de jongste personen van Gen Z wilt bereiken.

YouTube video voor Gen Z

YouTube is een prima kanaal als je Gen Z wilt bereiken en is in te zetten voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld om YouTube voor het werven van personeel te gebruiken of om je product of dienst te promoten. Je kan een eigen YouTube kanaal starten en daarop video’s delen, maar ook via een gerichte advertentiecampagne met korte video’s je jongere doelgroep aanspreken.

LinkedIn video voor Gen Z

LinkedIn leent zich als zakelijk platform perfect om video’s op te vertonen. Video’s zijn zelfs de contentvorm op dit platform dat het snelst groeit!

Wil je aan de slag met video’s om Gen Z op LinkedIn te bereiken, check dan deze tips voor een effectief resultaat. Je kan verschillende soorten video’s inzetten. Denk maar aan een bedrijfsvideo, maar ook aan FAQ video of aan tutorials.

Mocht je denken dat LinkedIn niet veel gebruikt wordt door jongeren, neem er dan eens een kijkje. Je komt om de haverklap mededelingen tegen dat een jongere met trots verteld een nieuwe baan te hebben. Dit zegt genoeg.

Instagram video voor Gen Z

Instagram is een van de populaire social media platformen onder Gen Z. Het is goed om te weten dat je video meer in de smaak valt op Instagram dan andere vormen van content. Deel bijvoorbeeld videoberichten met content, zoals een klant testimonial of korte promotievideo

Maak gebruik van Instagram Stories! De video is dan maar 24 uur te zien, en daarbij verdwijnt de video weer. Deze video’s verhogen de betrokkenheid van je doelgroep doordat je kan laten zien wat er achter de schermen gebeurd.

Wil je snel een groot publiek bereiken onder Generatie Z dan is het handig om Instagram Advertising toe te passen. Maak het verhaal persoonlijk en authentiek.

Meer weten over hoe je Gen Z kan bereiken met Instagram? Lees dan hier onze blog!

TikTok video voor Gen Z

TikTok is veruit een van de populairste platforms onder Generatie Z en dus ook de plek waar je moet zijn als je de jongere doelgroep wilt bereiken.

Dit kan onder meer met video advertenties die entertainen en met marketingcampagnes die een verbindend karakter hebben. Er zijn wereldwijd meer dan één miljard actieve gebruikers van TikTok en wist je dat 92% daarvan actie onderneemt nadat een video is bekeken? Dit is dus je kans!

Je kan op TikTok professionele video’s vertonen met zogenoemde Spark-advertenties om de impact van je merk zo groot mogelijk te laten zijn. Of als je een winkel hebt van de mogelijkheid gebruikmaken om Generatie Z alle gemak van de wereld te bieden.

Laat de jongeren en jongvolwassenen een native winkelervaring beleven en zonder weg te gaan een bestelling plaatsen.

Snapchat video voor Gen Z

Informatie hoeft niet blijvend te zien te zijn voor Generatie Z. Deze mensen zijn eraan gewend om snel te kijken, informatie op te nemen en weer weg te gaan, op naar het volgende avontuur. Dit maakt Snapchat tot een fantastisch social media kanaal om Gen Z aan te spreken. 

Meng je tussen de snelle communicatie die plaatsvindt tussen jongeren op dit kanaal. De content verdwijnt weer, maar je bedrijf heeft de kans om blijvend impact te maken. Je doelgroep is nauwkeurig te bereiken, omdat je met Snapchat adverteren op basis van leeftijd een selectie kan maken.

Conclusie

Wil je Generatie Z bereiken dan gebruik je video content. Dit is de manier om de jongere doelgroep aan te spreken en om impact te maken. Bedenk daarbij dat elk platform weer andere mogelijkheden biedt om je doelgroep verder te specificeren op interesses, locatie en andere kenmerken.

Heb je hulp nodig nodig bij het laten maken van video content voor Gen Z? Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op en tot snel!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!