Skip to main content

Dit zijn de TikTok Trends van nu!

(geüpdatet 4 maart 2024)

Trends maart 2024

Trends februari 2024

Trends januari 2024

Trends december 2023

Trends november 2023

Trends oktober 2023

Trends september 2023

Trends augustus 2023

Trends juli 2023

5 Tips bij het inzetten van TikTok Trends

Groei op TikTok
TikTok Trends

TikTok is snel uitgegroeid tot een van de populairste sociale media platforms, vooral onder jongere gebruikers.

Voor bedrijven is TikTok een geweldige manier om een nieuw en jonger publiek te bereiken.

TikTok is namelijk een geweldige manier om de persoonlijkheid van je merk te laten zien. Omdat het platform draait om korte video’s, kun je echt plezier hebben met je marketing en de unieke stem van je bedrijf laten zien.

Dit brengt wel met zich mee dat de snelheid van TikTok Trends het onhandig maakt om TikTok traditioneel in te plannen in je content marketing strategie. Wat vandaag in is, kan morgen al passé zijn.

Om deze rede verzamelen we hier wekelijks de nieuwste TikTok trends, zodat jij efficiënt actuele TikToks kunt produceren. Ook vinden we voorbeelden die je een idee geven van de trend.

04-03-2024: Emotional hamster

Deze TikTok trend draait helemaal om de emotionele hamster. Het laat situaties zien waarin iets niet helemaal loopt zoals jij wil. Vaak zijn het kleine of stomme dingetjes. Denk aan een klant die zijn stem verheft (zoals in het voorbeeld), jouw favoriete collega die vandaag niet werkt of jouw baas die vraagt waarom jij al jouw 4e koffiepauze van de ochtend neemt. Verzin het maar! Gebruik de foto van de emotionele hamster, plak deze op een goede achtergrond en plaats de TikTok audio onder de video.

@jake..randall Erm because i said so 😂

26-02-2024: All that work and what did it get me?

Een hele populaire trend op TikTok op dit moment: deze audio van de serie Glee! Voor deze trend heb jij een situatie nodig waarin jij veel werk hebt verricht voor niets. Een lange mail met uitleg over waarom jij een salarisverhoging verdient, die jouw baas met twee zinnen afwijst? Jij komt iedere dag een uur te vroeg op jouw werk, maar mag op vrijdag niet eerder naar huis? Jij bereidt een powerpoint presentatie voor, maar jouw opdrachtgever annuleert de meeting op het laatste moment? Noem het maar op en deze TikTok trend past!

@olivelikesbricks

vce ENGLISH 💜 #amieatingschooluporisschooleatingmeup #vce #melbourne #aus #ididnotgetarrested #fyp

♬ BAILEYS SOUND – Me!

24-02-2024: What is your go-to face to ruin a photo?

Dan deze TikTok trend, heel grappig! Dit is een leuke manier om te connecten met jouw doelgroep. In de trending audio vraagt iemand welk gezicht jij het liefst trekt om een foto te verpesten. Jij laat vervolgens jouw drie slechtste gezichtsuitdrukkingen zien. Je maakt deze zo grappig of lelijk als jij dat zelf wil! Gebruik deze TikTok trend om jezelf eens van een andere kant te laten zien op jouw account… of doe alsof jij jouw werknemer interviewt en laat hen de gezichten trekken!

@aavaalfaro

i love her

♬ original sound – Ali Plumb

 

19-02-2024: You have been promoted

Deze trending TikTok audio is heel veelzijdig! Je zet ‘m bijvoorbeeld in wanneer je een situatie schetst waarin de ander iets leuks voor je doet. Denk aan die collega die een koffietje voor jou meeneemt in de ochtend. Anderen gebruiken deze TikTok audio om een nieuwe fase in een vriendschap of werkrelatie te beschrijven, bijvoorbeeld wanneer één van jouw werknemers uit zichzelf notulen maakt van een vergadering. Omdat je deze audio op zoveel situaties kan toepassen, is ‘ie dus makkelijk te gebruiken!

@gameshowallstars

If you brung me back a little treat on your break i will love you forever 🥰🥰❤️❤️ #gameshowallstars #sheffield #redbull #hospitality #cocktails #gameshow

♬ Camila Cabello used my sound – nah

18-02-2024: It’s just a Man, Lorelei

Een leuke Nederlandse TikTok trend! Hierin beschrijf jij een bepaalde groep waar jij toe behoort, bijvoorbeeld ijscomannen (zoals in het voorbeeld hieronder). Je benoemt meerdere kenmerken van deze groep. Het liefst voor je de TikTok uit met nog een andere persoon waarin jullie elkaar afwisselen, maar het is ook mogelijk om de video alleen op te nemen. Enne… er mag best wat humor inzitten!

@ijssalonborger

Wij zijn ook TikTok adviseur. Natuurlijk maken we van jouw bedrijf een succes #adviseur #ijssalonborger #natuurlijk met dank aan Hugo en Saar

♬ origineel geluid – Odin & Vincent

15-02-2024: It’s just a Man, Lorelei

Deze trending TikTok audio komt uit de serie Gilmore Girls. Emily Gilmore zegt in dit fragment: “It’s just a man, Lorelei,” en haar dochter, Lorelei, antwoordt daarop: “No, he’s not.” Jij gebruikt deze audio om jouw aanbod in de spotlights te zetten. Om aan deze trend mee te doen, heb je twee afbeeldingen nodig, allebei van jouw aanbod. Wil je het helemaal goed doen, dan is de tweede foto een collage waarin jij de voordelen van jouw aanbod benadrukt. Op de eerste afbeelding schrijf jij “It’s just a…” en daarna de naam van jouw product. Vervolgens schrijf jij op de tweede afbeelding “No, it’s not”. En klaar!

13-02-2024: You should know this too

Weer een grappige TikTok audio. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen: bedenk een situatie waarin jij iets vertelt aan iemand wat ook relevant is voor een ander. Ben jij leidinggevende? Dan gebeurt het vast wel eens dat jij een werknemer uitleg geeft die eigenlijk relevant is voor het hele team. Of geef jij als freelancer jouw opdrachtgever feedback op de gang van zaken? Dan is het ook voor andere freelancers belangrijk om dit te weten. Kortom: de ander should know this too in deze TikTok trend

@hungry.hungry.horee

Like you’ll exprience it sooner or later 😭

♬ original sound – Sabrina

12-02-2024: Barbara’s Rhabarberbar

Dit Duitstalige liedje is helemaal trending op TikTok! Voor veel mensen een lastig liedje om te playbacken, maar voor ons Nederlanders gaat het redelijk gemakkelijk… Zou je denken! Het gaat hier om een echte tongue twister. Lukt het je niet om de woorden stuk voor stuk mee te zingen, plak het liedje dan gewoon onder een informatieve video. Zo doe je toch mee aan deze TikTok trend!

@filipalenja

neuer banger #barbarasrababerbar

♬ Originalton – Bodo Wartke

08-02-2024: Garbage

Deze heerlijke TikTok trend gaat erover dat jij ’s ochtends wakker wordt en meteen al merkt dat het niet jouw dag is. Misschien regent het buiten, of heb je een avond tot laat doorgewerkt, of ben je nu ontzettend brak na een leuk feestje. Wat de gelegenheid ook is, het creëert de perfecte situatie voor jou om mee te doen aan deze trending TikTok. Extra leuk: deze trending audio is al helemaal perfect in te zetten na een gezellig Carnaval feestje!

@rinnavandoffoe

Heerlijk als je kleren stijf staan van het bier😍 #carnaval #lampegat #kielegat #oeteldonk

♬ original sound – Bunnie 🎪

05-02-2024: What’s your favourite poptart?

Nog een TikTok trend om mee te playbacken: deze trending TikTok audio is afkomstig van de The Basement Yard podcasts. De hosts bespreken hun favoriete poptart. Eerst geeft een van de twee jongens een heel standaard antwoord, maar wanneer de ander dit maar saai vindt, geeft hij toch juist een heel specifiek antwoord.

Meedoen is makkelijk: haal uit jouw aanbod een heel standaard optie en een hele specifieke optie! Inspiratie nodig? Kijk dan onderstaande video van Dopper, die perfect wist in te spelen op deze TikTok trend!

@dopper_official

All I need is a pink Dopper 😭💅🏼 What colour Dopper would you want? #dopperbottle #justrefill #waterbottle #tapwater #emotionalsupportwaterbottle #pink #pinkaesthetic #thebasementyard #poptart #poptarts

♬ original sound – Kirsty

03-02-2024: Yes… and?

Een nieuw liedje in de trending audio’s van TikTok: het gaat om het nummer Yes, and? van Ariana Grande. En natuurlijk grijp jij deze kans aan om jouw account up-to-date te houden! De tekst maakt het ons supermakkelijk om mee te doen aan deze TikTok trend. Bedenk een situatie waarvan jij zegt: “Ja… en?” Iets wat misschien gek is voor anderen of iets wat gewoon niet heel logisch is. Plak dit in de TikTok, neem een video op van jezelf waarin jij “Yes… and?” meezingt en klaar!

@mayridts

♬ yes and – chan

29-01-2024: I can’t do nights

Deze audio is nu trending op TikTok. Het zegt twee keer “I can’t do nights”, en jij bepaalt zelf op welke situatie dit van toepassing is voor jou. Misschien wil een collega een dienst met jou ruilen, maar je werkt niet in de avond. Of misschien probeert jouw baas een meeting te plannen om 18.00 uur. Wat het ook is: door mee te doen aan deze TikTok trend maak jij herkenbare content voor jouw account!

@palmsets

Filmpje + dekentje + Gilmore Girls 🫶🏼#metime #avond #vriendschappen #hsp #hoogsensitiviteit #keuzes #fyp #fy

♬ eye cunt dew knight – 𝐀𝐇𝐑𝐈𝐇𝐐

25-01-2024: How hard can it be, boys do it

Deze TikTok trend is voor alle vrouwelijke ondernemers, freelancers, werknemers of stagiairs! Op TikTok laten vrouwen met deze trend weten wat zij doen wat als een “taak voor mannen” wordt gezien. In 2024 weten wij natuurlijk al lang dat vrouwen dit ook prima kunnen! Bedenk een voorbeeld bij deze TikTok trend, neem de video op en post deze op jouw account!

 

@annaxsitar

i will find any excuse to say i survived mechE 🥲💛 AND the men in my life who saw me do it, cheered me on every step of the way 🙂

♬ original sound – mads mitch

22-01-2024: Murder on the Dancefloor

Deze audio is helemaal trending op TikTok op dit moment. Maak daar dus gebruik van! Je doet al mee aan deze TikTok trend door de audio onder een nieuwe video te zetten. Bijvoorbeeld een video waarop jij bestellingen inpakt of mails beantwoord.

Wil je echt helemaal meegaan met de trend? Dan verdeel jij de TikTok in twee afbeeldingen. Op de eerste afbeelding schrijf jij “dingen waar ik last van heb” en op de tweede afbeelding beschrijf jij datgene waar jij aan lijdt. Gebruik eerst de eerste letters van alle woorden van de zin en zet jouw “conditie” neer als een afkorting. Daarna plaats jij tussen haakjes waar de “afkorting” voor staat. Kijk naar onderstaande TikTok voor inspiratie!

20-01-2024: Hahahaha… Again!

Jij hebt vast wel iets wat je steeds weer opnieuw doet. Je kan het gewoon niet laten, daar gá je weer. Misschien wel iets te vaak. Bijvoorbeeld jouw college irriteren. Of koffie halen tijdens het werken. Of de temperatuur op het kantoor net iets hoger zetten. In deze TikTok trend laat jij een herkenbare situatie zien aan jouw volgers. Tegelijkertijd lipsync jij op deze audio waarbij je meerdere keren “hahahaha… again!” zegt. Zo bouw jij aan de connectie met jouw doelgroep!

@danizijlstra

wie heeft er ook altijd lipgloss mee? 🤷🏼‍♀️#relatable #fy

♬ Hahahaha again – Kelsey🪖💐

16-01-2024: I think I like this little life

Een tijdje geleden was het liedje I think I like this little life trending en nu zien we hier een variant op. Bij deze TikTok trend ga je bij iemand in de buurt zitten en begin je plotseling dit lied te zingen, waarbij jij het eerste woord heel plotseling schreeuwt. De andere persoon kijkt dan verschrikt op. Wil je het nog gekker maken, herhaal dit dan een paar keer!

@samandmonica

IIIIII think i like this little life ✨ #fyp #foryou #couples #relationship #marriedlife #prank

♬ original sound – Sam and Monica

12-01-2024: It started with the wine

Bij deze TikTok trend hoef je alleen maar mee te praten met de audio. Het is nog leuker als je dit met iemand anders doet en jullie allebei een stem op je nemen. Tip: schrijf de tekst eerst uit voor jezelf en leer deze uit je hoofd. Vervolgens maak je de opname van de video. Het maken van de trending TikTok duurt dan hopelijk niet zo lang. Succes!

@noahjaywood

POV: We need to come up with an Alibi to throw the c0ps off our trail…#acting #foryou #fypシ #actor

♬ Fine – Hunter Foster & Lisa Brescia

08-01-2024: Goede voornemens in 2024

Gelukkig nieuw jaar! 2024 is ondertussen alweer een week oud en dat betekent dat iedereen nog druk bezig is met zijn of haar goede voornemens. Verschillende TikTok accounts delen deze voornemens om elkaar te inspireren en te motiveren. Doe mee aan deze trend en deel wat jouw doelen zijn voor het nieuwe jaar, zowel op zakelijk gebied als op persoonlijk vlak!

@cartersullivan13

2024 is all about setting goals that are FUN but also a CHALLENGE- it’s all about balance✨ What is one of your 2024 goals? #2024goals #goalsetting #visionboard #resetwithme #newyearnewme #2024ready #goalscheck #manifestation

♬ take a moment to breathe. – normal the kid

05-01-2024: Picture in my wallet

Deze audio kennen we al een tijdje, maar hij is op dit moment weer trending! Het liedje is van Gym Class Heroes. Vriendjes laten hierin eerst de foto van hun vriendin zien die zij in hun portemonnee hebben en daarna zie je de vriendin ook in beeld. Print dus een foto van jouw liefste collega of beste werknemer en doe mee aan deze TikTok trend – of gebruik alleen de audio met een ander soort video!

@inimasbudi

selalu bawa kemana mana foto ibu dan pia di dalam dompet

♬ orijinal ses – caner

02-01-2024: Something That I Want

Er is niemand op TikTok die deze trend snapt… maar dat doet er niet toe, want hij is wel heel leuk! Het eerste wat je nodig hebt is de audio van het liedje “Something That I Want”, een liedje dat voorkomt in de film Tangled. Vervolgens zoek je het refrein op. Tijdens de eerste regel zing jij heel boos mee en maak jij ook agressieve bewegingen. Maar tijdens de tweede regel van het refrein doe jij precies het tegenovergestelde: je deinst rustig mee met de muziek en zingt vrolijk mee. En tadaa: weer meegedaan aan een TikTok trend!

@robinkomin

I WANT SOMETHING THAT I WANT 😀🤪 | dc: @Han

♬ I WANT SOMETHING THAT I WANT – sturniolo (taylor’s version)

01-01-2024: 2023 Recap

Het zou het einde van het jaar niet zijn als er geen TikTok trend aan verbonden zit. Dit jaar wordt het jou wel heel makkelijk gemaakt: het enige wat jij hoeft te doen is het uitzoeken van 13 videoclips. Eentje van elke maand, en dan nog een fragment om aan het begin te plakken. Zet ze in het CapCut template en de TikTok is alweer klaar. Ga 2024 in met deze trending TikTok voor een goed begin van jouw jaar!

@robinkomin

I WANT SOMETHING THAT I WANT 😀🤪 | dc: @Han

♬ I WANT SOMETHING THAT I WANT – sturniolo (taylor’s version)

25-12-2023: Single Ladies

Tijd voor een heerlijke throwback song: het liedje Single Ladies van Beyonce is trending! Hoe jij deze TikTok invult, mag je helemaal zelf bedenken. Kies ervoor om het bijpassende dansje uit te voeren als je zin hebt om eens lekker los te gaan. Ben jij geen danser? Dan kan je ook gewoon de audio plakken onder een andere video van jouw account.

@operationgroove

Appy Holidays🎄✒️ #iykyk #appendectomy #fyp #or #operatingroomassistants #surgery

♬ original sound – Curtis Charles

21-12-2023: Nobody Important

Bij deze TikTok trend hoef je maar één ding te doen: meepraten met de audio. Regelmatig komen er op TikTok audio’s voorbij die jij lipsynct op camera. Makkelijker kan haast niet! In deze trending audio zijn twee stemmen te horen. Kies ervoor om zelf een van de stemmen mee te spreken, of trommel een collega op en doe het samen!

@racheljohnie

You are important 🫶

♬ you are important – matt

19-12-2023: “Wij zijn…”

Dit is de perfecte trend om jouw TikTok account wat persoonlijker te maken. Deel informatie over jezelf en zorg er zo voor dat jouw doelgroep jou beter leert kennen. Je begint met een statement, “wij zijn…” collega’s, freelancers, ondernemers… Noem het maar op. Vervolgens vertel jij iets wat jij als collega/freelancer/ondernemer doet. Bedenk er hier een paar van, trommel iemand op om de trend mee te doen en neem de trending TikTok video op. Zo simpel is het!

@meneerkhalil

Wij zijn leraren en willen niet anders zijn🤷🏻‍♂️ #middelbareschool #vmbo #leerkracht #mbo #leraren #leraar

♬ origineel geluid – Meneer Khalil

14-12-2023: “I do”

Met deze TikTok trend laat jij ook een persoonlijke kant van jezelf zien. In de audio hoor je “I do”. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is iets geks of bijzonders te bedenken wat jij doet. Inspiratie nodig? Denk bijvoorbeeld aan werken in het weekend; elke dag een TikTok opnemen; om 7 uur ’s ochtends beginnen; je eigen btw-aangifte; zelf al jouw binnenkomende vragen van klanten beantwoorden… Noem het maar op! Verpak dit in een filmpje met deze audio en jij hebt weer een leuke TikTok gemaakt om jouw account te laten groeien.

@jessvalortiz

♬ Show Me How – Men I Trust

11-12-2023: Dat heb jij gedaan

Het is deze week weer tijd voor een Nederlandse trend! Deze keer op het nummer “Dat Heb Jij Gedaan” van Meau. In dit nummer zingt zij “je hebt me beschadigd”. Met deze TikTok trend laat jij zien hoe jij beschadigd bent door iets of iemand. De TikTok bestaat uit twee foto’s. Op de eerste sta jij, met de tekst “Je hebt me…”. Op de tweede foto zet je het woord “beschadigd” in het midden en daar omheen plaats je verschillende dingen die jou pijn hebben gedaan.

Hoe je deze TikTok trend toepast op het account van jouw bedrijf? Denk hiervoor aan de minder leuke kant van het runnen van een business. Bijvoorbeeld het doen van de administratie, het invullen van belastingzaken of het communiceren met vervelende klanten.

@niekisdik

emotioneel🤧. #fypシ #canthisblow #mac

♬ origineel geluid – speedsongs

09-12-2023: Name a woman

In deze TikTok trend vragen vrouwen aan hun man om de naam van een vrouw te noemen. Het is dan de bedoeling dat de man haar naam noemt, maar dit gebeurt niet altijd. Soms noemen zij een hele knappe vrouw, waardoor de man de test heeft gefaald.

Deze TikTok trend is ook goed toe te passen op jouw bedrijfsaccount. Vraag jouw werknemers bijvoorbeeld om “een baas” te noemen, in de hoop dat zij jouw naam noemen. Of andersom: vraag als werknemer aan jouw baas om “een werknemer” te noemen. Of vind een andere variant om mee te doen aan deze trend op TikTok!

 

@yolandaadiazz

In his defense, me too 🥲

♬ original sound – Yolanda Diaz

04-12-2023: Kokendhete thee uit een glas

Deze week zien we ook een Nederlandse trend! Deze audio is afkomstig van de Zus en Zo podcast van Elise en Vita Boers. Zij hebben een gesprek over het schenken van hete thee in een glas. Vanwege hun unieke manier van praten en het gekke onderwerp van het gesprek, gaat deze audio nu viral op TikTok. Het enige wat jij hoeft te doen is de audio aanzetten – alleen of met iemand anders erbij – en playbacken op de stemmen. Makkelijk toch?

@beliciae

goofy ahh podcast 😭 #fyp #trending #NL #xyzbca #podcast

♬ origineel geluid – Zusenzo

 

01-12-2023: Wedding March to Circus Music

Met deze TikTok trend kan je eigenlijk alle kanten op. Veel TikTokkers gebruiken deze audio om een situatie uit te beelden die eerst veelbelovend en leuk leek, maar die achteraf toch niet zo goed bleek te zijn. Of ze laten een situatie zien waarbij zij doen alsof alles goed gaat, maar waarbij zij eigenlijk al weten dat het niet zo is. En zo’n situatie weet jij vast ook wel te bedenken!

@newwyyork

yeah🧍🏻[ig:dril.150]

♬ Wedding March to Circus Music – Robert Tolppi

27-11-2023: The Yapping trend

Deze meme gaat de laatste tijd rond en is supergrappig! Het concept is simpel: je ziet een hond in beeld die er verward uitziet en het muziekje eronder suggereert hetzelfde. Het enige wat jij hoeft te doen is het bedenken van een verwarrende situatie. Vervolgens maak je gebruik van het template, plak je de tekst in beeld en klaar!

@chefmonique_

This is the worst thing that happened when you’re running behind, I need to grab ingredients #Meme #MemeCut #groceryshopping #chefhumor #shopping #fyp

♬ الصوت الأصلي – البرنس

 

25-11-2023: The Yapping trend

Deze trend gaat over de willekeurige verhalen die je soms vertelt aan je beste vrienden, je familie, of je collega’s. Jij weet vast wel iemand te bedenken met wie je de gekste gesprekken kan hebben – misschien wel onder werktijd! Of misschien kom je regelmatig klanten tegen die zomaar beginnen te vertellen over hun leven. Hoe dan ook: daarvoor gebruik jij deze trend!

@theoriginalrigby

Chowder audio>>>#fyp #blowthisup #foryoupage #fyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfy #locs #dreads #fypppppppppppppp #xyzbcafypシ #fyf #theoriginalrigby #chowder #theoriginalrigby #lmao #lol

♬ original sound – Alexis💟

 

20-11-2023: The 2023 season comes to an end

Een trending TikTok video maken was nog nooit zo makkelijk. Met de templates die jij toepast in CapCut – een app die je gebruikt om te editen – heb jij binnen een paar minuten een superleuke TikTok. Kies eerst een langere clip die je aan het begin van de video plakt. Vervolgens kies je 49 korte videofragmenten (of foto’s!) die je daarachter plakt. Door gebruik te maken van het template staat het juiste muziekje er al onder en worden de fragmenten precies goed getimed. Zo geef jij jouw volgers een goed overzicht van het afgelopen jaar!

@capcutverse

#CapCut 2023 recap in 50 clips #2023 #2023recap #2023dump #2023seasoncomestoanend #2023highlights #capcutverse #capcuttemplate #capcutedit #fyp

♬ 오리지널 사운드 – minlee 민리

17-11-2023: Guess who?

In deze TikTok trend moet de kijker raden wie wie is. Er wordt een eigenschap benoemd van ieder persoon (of dier) in de video. De clue is alleen: het is vrij duidelijk voor de kijker wie de een is en wie de ander. In onderstaande video raad je bijvoorbeeld wie de basketbalspeler is en wie de hond. Pas dit toe op jouw situatie, bijvoorbeeld: raad eens wie er al weekend viert en wie er nog aan het werk is!

@nnsquad4

#viralvideo #fyp

♬ original sound – CherrysMaster – CherrysMaster

 

13-11-2023: Now That We Don’t Talk

Onlangs zijn er nieuwe nummers van Taylor Swift uitgekomen… en dat betekent dat het ook tijd is voor een nieuwe TikTok trend! In het liedje “Now That We Don’t Talk” laat Taylor weten dat zij tijdens haar relatie deed alsof zij een aantal dingen leuk vond, terwijl dat eigenlijk niet zo was. Op TikTok is iedereen aan de haal gegaan met dit nummer om hetzelfde te doen. Maar je hoeft deze trend niet per se voor relaties te gebruiken! Pas ‘m toe op een ex-collega of een klant met wie je niet meer samenwerkt. Pas alleen wel op dat je geen ruzie begint of veel te foute dingen zegt… Dat is niet zo goed voor jouw imago!

@haleyrohrig

a truly universal experience for every girl #taylorswift #taylorsversion #1989taylorsversion #nowthatwedonttalk #vaulttrackfromthevault

♬ original sound – Toria

 

10-11-2023: Oratrice Mecanique d’Analyse Cardinale

Deze TikTok trend is misschien een beetje onduidelijk. Het gaat om de audio. Hierin hoor je een serieuze mannenstem praten, maar wanneer hij “Oratrice Mecanique d’Analyse Cardinale” zegt, hoor je een funky deuntje op de achtergrond. De persoon in de video danst tijdens het horen van deze woorden. Na wat speurwerk op het internet kwamen wij erachter dat deze zin voortkomt uit een spelletje. Een “Oratrice Mecanique d’Analyse Cardinale” is blijkbaar een weegschaal die in het spel gebruikt wordt om de hoeveelheid schuld van een verdachte in de rechtbank te bepalen.

Hoe gebruik je deze TikTok trend? Dat is gelukkig wel heel simpel. Film jezelf en speel dit audiofragment af. Sta volledig stil… behalve wanneer jij “Oratrice Mecanique d’Analyse Cardinale” hoort. Jij maakt de trending TikTok nog beter door de stilstaande fragmenten en de dansende fragmenten te knippen en achter elkaar te plakken, zodat de overgang van stilstaand naar dansend nog groter is.

@jilltyre

Word. #fyp

♬ original sound – Breadbedo

06-11-2023: Total Eclipse of the Heart trend

Deze trend maak je supergemakkelijk met behulp van een CapCut template. Alles wat je nodig hebt, is 1) de template, 2) de juiste audio, 3) een foto voor de achtergrond en 4) bijpassende tekst. In deze TikTok trend zie en hoor je een kinderkoor het nummer Total Eclipse of the Heart zingen. Mooi is het echter niet: de één zingt nog falser dan de ander. Tot daar een jongetje is dat wél heel zuiver zingt. Je gebruikt deze trend dan ook om meerdere negatieve aspecten van een situatie te beschrijven… en dan een positieve.

@studenten.memes

“Er moet nog verder onderzoek uitgevoerd worden om een beter beeld te krijgen van de implicaties” #studentenmemes #dutchmemes

♬ original sound – studenten.memes

 

04-11-2023: Dansend skelet

Zijn TikTok trends altijd logisch? Nee, zeker niet. Dat bewijst deze trend maar weer eens. In deze trend gebruik jij de juiste audio in combinatie met een filter. Dit filter laat een skelet dansen in het beeld van jouw camera. Wat je precies met deze trend kan doen? Dat mag je zelf verzinnen! Laat het skelet dansen op jouw bureau terwijl je werk probeert te doen. Of zet het skelet neer op het bureau van je collega. Veel TikTokkers maken het skelet heel groot of juist heel klein. Je kan er dus alle kanten mee op!

@lilaggtt

Cheeky skele #fyp

♬ Original Sound – Unknown

 

30-10-2023: Halloween Mean Girls trend

Het is deze week Halloween en dat betekent: tijd voor een bijpassende trend! De audio komt uit de film Mean Girls en beschrijft hoe meiden zich voor Halloween feestjes op een bepaalde manier kleden. Laat jouw Halloween outfit zien, zet deze audio eronder, en je bent klaar om te knallen!

@duolingodeutschland

Halloween Outfit Inspo gefällig? 😏 #duolingo #halloween #halloweenoutfit #halloweenoutfitideas

♬ FOLLOW ME sarahk1m – danbiya

 

28-10-2023: “Sittin” trend

Dit gekke liedje is nu trending op TikTok. Trommel je collega’s, baas of medewerkers op en doe simpelweg wat het nummer zegt: zitten, staan en rondrennen. Simpeler kan haast niet! Zet deze audio onder het filmpje en plaats ‘m op TikTok. Bonuspunten wanneer je creatief om weet te gaan met zitten, staan of rondrennen! Denk bijvoorbeeld aan op je handen “staan” of tegen de muur aan “zitten”.

@northvalleygrp

Can’t get this song out of our heads! #sittin #sitting #fyp #damcechallenge

♬ original sound – Brian Jordan Alvarez

25-10-2023: New Taylor Swift Songs

Taylor Swift heeft afgelopen vrijdag haar album 1989 opnieuw uitgebracht. Hierop staan de bekende nummers van het album, maar er is ook een aantal nieuwe nummers toegevoegd die zij destijds geschreven had voor het album, maar die er uiteindelijk niet op terecht zijn gekomen. Deze nieuwe nummers zijn nu razend populair op TikTok. Tijd voor jou dus om deze liedjes te gebruiken! Wat je in het filmpje laat zien, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het mag Taylor Swift gerelateerd zijn, maar dat hoeft niet. Succes met deze TikTok trend!

@alexandra_lourdes

I hope i dont get fired for this 😗 24 available now at our blue diamond location 🤩😅 #donuts #donutshop #vegas #vegasfood #foodtok #food #taylorswift #taylorsversion #lasvegas #vegaslocal

♬ Is It Over Now? (Taylor’s Version) (From The Vault) – Taylor Swift

23-10-2023: I am very proud of myself

Je kent het wel: je wil even iets vragen of doorgeven aan jouw baas, maar deze is superdruk bezig. En daar sta je dan, ongemakkelijk af te wachten totdat jij je zegje kan doen. Voor precies deze situatie is er nu een TikTok trend! Zoek deze audio op, lipsync de stem en jij bent klaar om een trending TikTok te plaatsen. Oh en ben jij zelf de baas? Dan maak jij dezelfde TikTok gewoon vanuit jouw perspectief!

@justinecvdm

Pls help me #managers #busyatwork #workhumor #badmanagers #teams #inactive #corporatemillenial #9to5 #corporatelife #corporatehumor #toxicmanager

♬ mr prime minister – arianagrande

 

21-10-2023: I am very proud of myself

Nog zo’n situatie: je doet de bare minimum op je werk maar je bent daar heel trots op. Denk aan: het versturen van een e-mail; het bijwonen van een vergadering; het inleveren van een rapportage; op tijd op kantoor zijn… Noem maar op. Precies voor deze situatie is er ook een leuke trending TikTok audio. Maak hier gebruik van!

@zenifonline

Girl bossing a little too hard 🥰 #genzoffice #corporategenz #genzofficehumour #corporategirl #corporategirlies

♬ original sound – CBS Sports

18-10-2023: CapCut dog trend

Je kent het wel: je wil even iets vragen of doorgeven aan jouw baas, maar deze is superdruk bezig. En daar sta je dan, ongemakkelijk af te wachten totdat jij je zegje kan doen. Voor precies deze situatie is er nu een TikTok trend! Zoek deze audio op, lipsync de stem en jij bent klaar om een trending TikTok te plaatsen. Oh en ben jij zelf de baas? Dan maak jij dezelfde TikTok gewoon vanuit jouw perspectief!

@jazzyq0

#Meme #MemeCut truly is the best tea #fyp #workdrama

♬ I MADE A REALLY POPULAR SOUND follow me aha – will 💟

16-10-2023: Lil Boo Thang

Een TikTok trending muziekje, wij houden ervan! Je kan er namelijk alle kanten mee op. TikTokkers gebruiken dit catchy deuntje voor van alles en nog wat. Heb jij nog een video liggen waarvan je niet zo goed weet wat voor liedje je eronder moet spelen? Of heb jij genoeg leuke ideeën waar nog een melodie bij moet? Maak dan gebruik van deze audio!

@officialworkmemes

Me as a coworker 😅 #workhumor #worklife #fyp #corporatelife #coworkers #CapCut

♬ Lil Boo Thang – Paul Russell

11-10-2023: You Are In Bed

Deze TikTok trend is perfect voor alle thuiswerkers. Vaak zit jij misschien aan je bureau of de keukentafel… maar we hebben allemaal wel eens dagen dat we lekker in bed zitten met onze laptop. Ik zit as we speak ook met comfortabele kussens in mijn rug en twee dekens over mijn benen. Het is nu eenmaal herfst! Herken jij je hierin? Neem dan een TikTok op met deze trend. Supergrappig, dus jij trekt er zeker de aandacht mee!

@margaretskiff

The bed office is the move when working from home on fridays with no meetings #workfromhome #wfh #remote #remotework #officehours #myoffice #trending #corporatejob #trend #margaretskiff

♬ original sound – Chris89

09-10-2023: Yearbook AI

Voor deze trend ga jij met een AI programma aan de slag. Deze zorgt ervoor dat je precies ziet hoe jouw schoolfoto’s er in de jaren ’80 uit zouden hebben gezien. Superleuk dus! Probeer dit met jezelf, of met een collega of opdrachtgever of juist met een werknemer of een stagiair. Zet daarna het juiste muziekje eronder en je bent helemaal klaar om deze TikTok trend te posten!

@evarankiin

i want the fits !!! #aiyearbook #90syearbook #photodump

♬ original sound – Dose of RX | A dose of life ✨️ – RX | A dose of life ✨️

07-10-2023: Quick typing

Deze TikTok trend is gemaakt voor iedereen die een bedrijfsaccount heeft. De audio laat horen hoe iemand met haast typt op een toetsenbord. Perfect dus om te laten zien hoe druk jij het hebt! Gebruik deze trend om te laten zien “wat ik doe wanneer er bestelling binnenkomt” of “wat ik doe wanneer een klant 2 minuten voor sluitingstijd nog binnenkomt” of “wat ik doe wanneer een grote groep bij mij een reservering maakt”. Er zijn zoveel mogelijkheden met deze TikTok trend, daar kom jij vast wel uit!

@envato

Keep calm and explore Elements 😤

♬ original sound – Meme page

02-10-2023: “Way” trend

Weer een Barbietrend waar we allemaal aan mee kunnen doen. In deze trend vertelt Ken iets waar hij ontzettend blij mee is. De andere persoon reageert met “no way” en Ken reageert met “way”. Op TikTok wordt deze trend ingezet om een situatie te schetsen met kleine dingen waar jij heel blij mee bent. Denk aan een klant die jou nog een fijne dag wenst of een collega die een kop koffie voor je meeneemt.

@alexapae

greatest honor

♬ original sound – ‍

 

01-10-2023: Tube girl

Dit liedje is ontzettend trending op TikTok op dit moment! Veel jonge vrouwen gebruiken deze trend om zichzelf te filmen in de metro terwijl ze de camera op een specifieke manier vasthouden. Deze manier zie je ook in het voorbeeldfilmpje hieronder. Het is een optie om deze TikToks na te doen, afhankelijk van jouw bedrijf en hoe leuk je dit vindt. Voel je je niet comfortabel met deze TikTok, gebruik dan alleen het muziekje als achtergrond voor een video die je maakt. Dit kan van alles zijn: een inpakvideo, een dag-in-het-leven video… Wees creatief!

@nataliaskyx

#tubegirl starsze panie były w szoku

♬ greedy – Tate McRae

 

25-09-2023: I don’t know how to say “compliments”

In deze trend hoor je de stem van een klein kindje, dat een groep mensen in het Spaans moet bedanken voor complimenten. Ze begint vervolgens heel zelfverzekerd aan de zin in het Spaans, maar weet vervolgens niet wat het Spaanse woord voor “compliments” is… en ze maakt er “complaments” van. Om deze trend te gebruiken voor jouw TikTok hoef je gelukkig niet vloeiend Spaans te praten. Het enige wat jij hoeft te doen, is playbacken op de stem van het kleine meisje!

@iambeckyg

Pocha power baby 🫶🏽🤎

♬ original sound – janylsmith

 

23-09-2023: Het Romeinse Rijk

Zit je af en toe op TikTok, dan heb je deze TikTok trend vast al voorbij zien komen. Vrouwen over de hele wereld vragen hun vriend, verloofde of man hoe vaak zij denken aan het Romeinse Rijk. Het grappige is dat mannen dit veel vaker doen dan vrouwen, maar dat zelf totaal niet gek vinden. Vrouwen lachen juist om het feit dat mannen wekelijks of zelfs dagelijks gedachtes hebben over het Romeinse Rijk. Heb jij een mannelijke collega, co- working buddy of baas? Pak dan je telefoon erbij, zet je camera aan, stel hem deze vraag en zet het resultaat op TikTok!

@myronkoops

IK SNAP ER NIKS MEER VAN HAHA!🤣 girls, hoevaak denken jullie aan het romeinse rijk? #romanempire #romeinserijk #boyfriend

♬ original sound – Myron Koops

20-09-2023: Strangers – Kenya Grace

Het is altijd fijn als er muziekjes trending zijn op TikTok. Deze kan je eigenlijk voor allerlei filmpjes inzetten. Laat zien hoe jij jouw bestellingen inpakt, hoe het productieproces eraan toe gaat, wat jouw werk-routine is, hoe jij jouw administratie doet, hoe jij in de auto naar je werk rijdt… De mogelijkheden zijn eindeloos. Plak deze audio eronder en zie jouw TikTok binnen de korste keren viraal gaan!

@kenyagracebaby

Writing sad songs is my therapy 🥲✨ #songwriter #femaleproducer #dancemusic #drumandbass #dnb #liquid

♬ Strangers – Kenya Grace

 

18-09-2023: Of toch wel…?

Deze trend zien we de laatste tijd vaak voorbijkomen en het is een ideale trend om te gebruiken voor jouw TikTok. Het eerste wat je moet doen: iets bedenken wat jij graag zou willen doen, terwijl je weet dat het eigenlijk niet het beste idee is. Naar de McDonald’s gaan, bijvoorbeeld, of nóg een keer de hele Harry Potter serie kijken in één weekend.

Heb je zo’n situatie bedacht? Vraag dan iemand om met jou deze trend op te nemen. Je speelt een gesprek na, waarin jullie allebei zeggen de actie niet uit te voeren. Na iedere zin draait de camera naar een spiegel, raam of ander object, waarin de spreker van de scéne veelbetekenend in de lens kijkt, alsof hij wil zeggen: “of toch wel…?”

@stefandevries

En opeens ben je er toch 🤣🤣🤣

♬ origineel geluid – Stefan de Vries

 

11-09-2023: Where you are

Heb je de Disney-film Moana gezien, dan komt dit liedje je vast bekend voor. En nu gaat er een TikTok trend rond met deze leuke melodie! Er zijn eigenlijk verschillende manieren om deze trend te gebruiken. Veel stellen doen er een specifiek dansje op, maar voel je je daar niet comfortabel bij, dan zijn er ook andere opties. Bedenk een “in plaats van X, doe Y” situatie. Geef met deze TikTok bijvoorbeeld aan hoe je een probleem van jouw doelgroep oplost met jouw product of dienst!

@mirandaaleiann

keep going

♬ original sound – Jazmin

 

10-09-2023: I made it to September

Dit nieuwe nummer van Maisie Peters wordt door veel TikTokkers gebruikt om een update van hun leven te laten zien. En waarom zou jij ditzelfde niet kunnen doen voor jouw bedrijf? Laat zien waar je mee bezig bent geweest tot de maand september begon óf wat de maand september voor jou in petto heeft. Op deze manier geef je jouw TikTok account een persoonlijk tintje. Dit creëert dan weer vertrouwen bij jouw doelgroep – een goed idee dus!

@califullerfit

pls comment if you’re here & wanna be pals 🫶🏼

♬ There It Goes – Maisie Peters

04-09-2023: Thank You Barbie

Jupp, nog een Barbie trend. De film is zó succesvol dat het maar trends met zich mee blijft brengen. Deze keer een scene waarin Barbie de gevoelens van Ken valideert, terwijl hij dit niet had verwacht. Eenzelfde soort situatie kan jij je vast ook wel bedenken. Zet jouw klanten ermee in het zonnetje! Een klant die een hele goede review achterlaat; een klant die lief reageert op een vertraagde bezorging; een klant die jouw bedrijf post op social media… Allemaal situaties waarin jij deze trend kan gebruiken!

 

@meaaganrosee

Thank u barbie #fyp #thankyoubarbie #ken #barbie #worklife #work #toxicworkplace

♬ original sound – RA10

01-09-2023: I Love This Question

Voor deze trend hoef jij maar één ding te doen: een vraag bedenken waarvan jij het leuk vindt als iemand hem aan jou stelt. Een gemotiveerde werknemer die vraagt om feedback op een project? Een baas die vraagt of jij volgende week maandag vrij wil van werk? Een klant die vraagt of hij of zij een hele grote bestelling kan plaatsen? Bedenk het maar en deze trend is ervoor geschikt. Gebruik deze trend meerdere keren om nog meer views te krijgen op jouw TikTok video’s!

 

@__jacks

it’s stressful, though, cuz there’s so many to choose 😔 #skincare #skincareroutine #skincarerecommendations #skincaretips

♬ original sound – Elsie Silver

29-08-2023: I don’t have to explain myself to you

De lyrics van een nummer van Adele zijn trending en we love it. De trend gaat erover dat je soms dingen doet die onlogisch lijken voor de buitenwereld, maar omdat je volwassen bent, hoef je je aan niemand te verantwoorden. Jij herkent dit vast wel in de manier waarop jij jouw werk doet of jouw bedrijf leidt. Klap je om twee uur ’s middags op vrijdag je laptop dicht om weekend te vieren? Of slaap je op maandagochtend uit en begin je pas rond lunchtijd met werken? Of misschien neem je vrij op een willekeurige woensdag, alleen maar zodat jij op de bank jouw favoriete serie kan kijken met een grote zak chips? Maak dan gebruik van deze TikTok trend!

23-08-2023: Ashley, look at me

Deze audio ken je misschien al, want hij is al eerder trending geweest. Nu zien we hem opnieuw terugkomen – dat kan soms! Dit keer gaat de audio gepaard met een dansje, in het voorbeeld hieronder uitgevoerd door een ouder echtpaar. Trommel je collega’s, werknemers of stagiairs dus op en laat ze dit dansje instuderen. Zeker weten dat dit zorgt voor leuke reactie op jouw socials!

21-08-2023: Silent Disco Imposter

Deze trend is superleuk om met een aantal collega’s, werknemers of met co-workers te doen. Het enige wat je nodig hebt, zijn jouw koptelefoon of oortjes en jouw smartphone. Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde nummer opzet… behalve één persoon in de groep. Diegene moet een heel ander nummer luisteren. Niemand mag weten wie deze persoon is. Vervolgens gaan jullie allemaal dansen. De imposter – degene met het andere muziekje – moet zo goed mogelijk proberen te verhullen dat hij of zij naar iets heel anders luistert. En de rest? Die moet proberen te raden wie de imposter is! Heel leuk om te doen en je maakt er ook nog eens grappige content mee!

@yumesquad_

Une note sur 10 pour l’imposteur ? 😭 #yumesquad #blindtest

♬ son original – Yume Squad 🏴‍☠️

 

19-08-2023: I love her but…

Spill the tea! Je hebt vast wel een collega met wie je soms even moet praten over andere mensen. Misschien wel over jouw klanten, andere collega’s of zelfs over jouw baas! In dat geval is het tijd om deze trend te gebruiken. Ga met z’n tweeën voor de camera zitten, doe alsof je de audio uitspreekt en gooi de TikTok video online. Zo simpel is het!

@defnotcheznie

me and vivi=shit talk gods #foryou #fyp #fypシ @Vivi

♬ original sound – WormSodaCan

 

14-08-2023: Girl Dinner

De Girl Dinner trend op TikTok gaat erover dat vrouwen soms hele simpele gerechten maken om te eten. Denk aan crackers met kaas, een bakje fruit met een blikje drinken of Franse frietjes met saus. Het is misschien niet een trend waarvan je als bedrijf denkt dat je er snel op in kan haken… maar niets is minder waar! Je hebt vasts wel eens een drukke werkdag waarbij je toch echt een maaltijd in elkaar moet flansen. Het is geen culinair hoogstandje, maar het is wel Girl Dinner!

@odinperetz

Girl dinner – frozen frise #girldinner #foryoupage

♬ original sound – karma carr

 

11-08-2023: I got marreid

Geen zorgen, je hoeft niet helemaal af te reizen naar Italië en daar te trouwen om met deze trend mee te doen! De I got married in Italy trend gaat over situaties waarin iemand jou nadoet. Denk aan jouw werkgever, die altijd “toevallig” ook een kopje koffie gaat maken wanneer jij dat doet. Of denk aan die ene collega, die net met lunchpauze gaat wanneer jij ook je laptop dichtklapt. Er is vast wel een situatie te bedenken waarbij jij deze trend kan gebruiken!

@whoopslolz

Copy 😽😾🙀 #igotmarriedinitaly

♬ original sound – CocoDevile

07-08-2023: B&B Vol Liefde

Deze trend van de week gaat over de populaire televisieserie B&B Vol Liefde. In dit programma zijn eigenaren van een B&B in het buitenland op zoek naar de ware liefde. Verschillende potentiële partners komen langs in de B&B in de hoop dat zij een match zijn met de eigenaar. Dit levert – zoals je kan verwachten – grappige en spraakmakende situaties op. Zo ook deze situatie, waaruit een TikTok trend is ontstaan! Petri komt hier terug bij haar B&B, waar Hans een boom heeft gesnoeid – maar niet zoals Petri dat graag gewild had. Dus: kan jij een situatie bedenken waarin jij teleurgesteld was? Of waarin jouw baas, jouw collega of jouw klant niet blij was met het resultaat? Je vertelt het met deze TikTok!

@bbvolquotes

#bbvolliefde #benbvolliefde #bbvolliefde2023 #quotes #rtl #videoland #videolandnl #hansbbvolliefde #liefde #reality #realitytv

♬ original sound – bbvolquotes

02-08-2023: Lieve schat

Deze TikTok trend is ook een Nederlandse trend! Dit fragment komt uit een interview waarbij een jongeman een vrouw aanspreekt bij een demonstratie. Blijkbaar heeft de vrouw de jongen eerst weggejaagd, maar spreekt ze hem nu aan met “lieve schat”. Hier reageert de interviewer heel ad rem op. Verschillende Tiktokkers hebben dit fragment al gebruikt om een situatie met een van hun ouders uit te beelden, maar dit is vast ook van toepassing op een discussie met jou en jouw collega of jouw klant! Wees creatief en zet deze grappige trend in voor jouw TikTok account!

@rosanneliene

Deze heb ik zovaak gehad he😂 #foryou #fy

♬ original sound – BENDER

 

31-07-2023: De Barbie trend

Sinds het uitkomen van de nieuwe Barbie film staat TikTok helemaal in het teken van Barbie. Alles wat roze is of met Barbie te maken heeft, gebruik je nu om viraal te gaan op TikTok. Wil je het helemaal goed aanpakken, gebruik dan het liedje dat in het voorbeeld hieronder ook gebruikt wordt. Deze audio is nu trending op TikTok. Bonuspunten als jij jouw TikTok ook nog laat gaan over het vrouw-zijn of over feminisme!

@billieeilish

“What Was I Made For?” out now :,)

♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture “Barbie”] – Billie Eilish

 

27-07-2023: So nothing bad happened?

In deze trend wordt een persoon ondervraagd over wat er gebeurd is. Op de eerste vier vragen beantwoord de ondervraagde netjes “nee”, maar daarna wordt er een vraag gesteld waar het antwoord eigenlijk “ja” op is. De ondervraagde wil dit alleen niet toegeven. Het enige wat jij hoeft te doen is een situatie bedenken waarin jij op 4 vragen “nee” antwoord, maar waarin jij op de 5e vraag eigenlijk “ja” moet antwoorden. Simpel toch?

@brookemonk_

♬ original sound – Mr_ramos

24-07-2023: Monkey covering eyes emoji

Maak je wel eens gebruik van emoji’s, dan heb je vast ook wel eens het aapje met zijn handen voor zijn ogen gebruikt. Deze emoji plaats je vaak achter een zin wanneer je iets eigenlijk liever niet wil zien. De situatie is een beetje ongemakkelijk of gênant. Herkenbaar? Dan heb je nu de kans om hier een TikTok over te maken! Beschrijf een situatie waarin jij iets liever niet wil erkennen. En hup: door deze op TikTok te zetten bind jij je aan jouw (toekomstige) klanten!

@sophmosca

…like…i’ll pass

♬ original sound – pop culture moments🫶🏼

 

20-07-2023: I’m not that kind of girl

Deze TikTok trend is bedoeld om een situatie te schetsen waar jij je liever niet in bevindt. De perfecte kans om het probleem te laten zien waar jouw klanten mee te maken hebben voordat ze van jouw product of dienst gebruik maken. Bedenk eerst wat het probleem is dat je voor jouw klanten oplost en laat dan zien dat jij not that kind of girl bent – met jouw product of dienst!

@chiaraking

Find low maintenance somewhere else

♬ im not that kind of girl – EX7STENCE™

18-07-2023: Vampire trend

Een artiest brengt een nieuw nummer uit? Dan kan je vaak ook een nieuwe TikTok trend verwachten! En dat geldt ook voor het nieuwe nummer “Vampire” van Olivia Rodrigo. Gebruik deze audio als achtergrond voor een leuke video over jouw bedrijf. Het maakt niet uit waar deze over gaat! Laat het inpakproces van een bestelling zien, beschrijf een herkenbare situatie of film jezelf terwijl je aan het werk bent: het werkt allemaal.

@everydaylife328

best reading chair ever (39 Inch Sleeper Chair 3-in-1 Convertible Chair) #amazonfinds #tiktokmademebuyit #amazonchair #readingchair #booktok #homedecor #amazonfurniture #amazonfurniturefinds #tiktokfurniture #amazonmusthaves #amazonhomefinds #productsyouneed

♬ vampire – Olivia Rodrigo

15-07-2023: Age filter trend

Nog zo’n makkelijke trend: de age filter! Deze filter gaat helemaal viral op TikTok op dit moment, omdat de filter heel accuraat zou moeten zijn. Het is dus tijd om jouw bedrijfsaccount op TikTok een persoonlijk tintje te geven door te laten zien hoe jij eruitziet als je ouder bent. Ook leuk: schakel je collega’s of werknemers in en laat hen de trend doen!

@lianajadee

Im not mad at all

♬ The Bug Collector – Haley Heynderickx

 

11-07-2023: We need cash trend

Oke, deze trend is super makkelijk. Je hebt alleen maar een collega, je baas of een ander persoon nodig. Met z’n tweeën playback je op dit catchy muziekje, je neemt het op… en klaar! Het hoeft niet lang of complex te zijn: met deze trend ben je zo klaar en heb je een hele leuke tiktok opgenomen!

@eugeni0_

The flute at the end ☠️ @Chris Olsen

♬ Original sound – 𝒹ℴ𝑔𝑔𝓎’𝓈

09-07-2023: Does it feel good though

Deze trend gaat – zoals veel trends op TikTok – over herkenbare situaties. Denk aan een moment waarin anderen dachten dat jij je geweldig zou voelen, maar waarin jij je helemaal niet zo top voelde. Een mega promotie, maar met veel nieuwe verantwoordelijkheden? Een project dat eindelijk afgerond is, maar waarvan je nu echt even moet bijkomen? Noem het maar op – hier gebruik jij deze trend voor!

@jonysays

bc what if i messed something up

♬ original sound – Everett

05-07-2023: Who are you talking to?

Krijg jij wel eens een gekke vraag van een klant? Of onderschatten jouw collega’s, werknemers of jouw baas jou wel eens? Dan is deze trend voor jou! In deze trend laat je een gekke vraag of opmerking zien, waarvan het tegenovergestelde waar is. Bijvoorbeeld een klant die een totaal kapot product wil retourneren zonder het bonnetje. Of een leidinggevende die vraagt of je op vrijdagavond nog een paar uur langer door wil werken. Mooi niet dus!

@noodlegf

If you work with me and you see this no you didnt #joke

♬ original sound – make.moneywork4u

02-07-2023: Is it an addiction?

Gekke gewoontes zijn de beste vriend van TikTok, want er is altijd wel een trend te vinden die hierop inspeelt. Ben jij óf ken jij iemand die niet kan functioneren zonder drie koppen koffie te hebben gedronken? Of kan jij niet lekker werken zonder dat je jouw favoriete muziek op hebt staan? Dan is deze trend perfect voor jou! En het fijne is, je kan gewoon gebruik maken van het CapCut Template. Dus hup: maak die video, plak ‘m in het template en klaar is je TikTok!

@smartsolutionsrec

if it’s a crime then arrest me now #officehumor #foryoupage #workhumour #business #officelife #fyp #workhumor #officehumour #office #corporatehumor #corporatelife #trending

♬ original sound – Tiktok / IG strategy 🚀

19-04-2023: TikTok scan

Benieuwd wat TikTok voor je bedrijf kan betekenen? Om meer grip op TikTok te creëren voor je organisatie, hebben we de TikTok scan tot leven geroepen.

In deze scan leggen we drie bekende content strategieën uit, kijken we naar je branchegenoten en geven wij je quick wins om je TikTok te verbeteren.

Vul de gratis scan in en ontvang binnen 48 uur een scan op maat!

Doe de scan

5 Tips bij het inzetten van TikTok Trends

1. Houd TikTok trends van je doelgroep in de gaten

Als je wilt dat je bedrijf TikTok-trends kan inzetten, moet je eerst en vooral in de gaten houden wat populair is op het platform. Dit betekent dat je regelmatig op TikTok moet kijken of er nieuwe video’s en trends zijn die aanslaan.

Dit kun je doen door TikTok-gebruikers te volgen die bij je doelgroep horen en te kijken wat bij deze gebruikers aan slaat.

2. Bekijk populaire hashtags

Een andere manier om op de hoogte te blijven van TikTok trends is om populaire hashtags te bekijken. Om dit te doen, ga je naar de TikTok app en klik je op het “Ontdek” tabblad.

Daar zie je een lijst met populaire TikTok hashtags. Hashtags zijn belangrijk op TikTok omdat ze gebruikers helpen video’s te vinden die voor hen relevant zijn.

3.Bekijk populaire audio trends op TikTok

Audiotrends zijn enorm belangrijk op TikTok. Het is goed om de huidige trends in de gaten te houden, en deze muziek toe te voegen aan je TikToks.

Om erachter te komen wat deze audiotrends zijn, ga je naar de TikTok-app en klik je op het tabblad “Geluiden”. Daar zie je een lijst met populaire TikTok-geluiden. Deze geluiden kun je in je video’s gebruiken om ze boeiender en interessanter te maken.

Belangrijk is om de audio trends in de app van TikTok toe te voegen, niet in andere software. Als je dit niet doet, word je video niet gevonden in de lijst met video’s die bij het populaire liedje horen. Selecteer daarom in TikTok het virale liedje.

4.Werk TikTok ideeën snel uit

Wanneer je een idee hebt voor een TikTok, is het belangrijk om hier snel op in te spelen. TikTok trends kunnen namelijk snel veranderen en je wilt niet dat je video verouderd is.

Om ervoor te zorgen dat je snel met TikTok-ideeën kunt komen, is het handig om met een team te brainstormen. Op deze manier kun je ideeën krijgen van verschillende mensen en ze snel omzetten in TikTok video’s.

Mocht het moeilijk zijn om nieuwe ideeën te bedenken, is het altijd goed om populaire TikToks te gaan bekijken.

Ja, serieus.

Je weet alleen wat viraal gaat, als je TikTok zelf kijkt. Door TikToks te kijken en ideeën te force-fitten op je content, maak je actuele video’s die je doelgroep aanspreken.

5. Bewerk je TikToks als een… amateur

Als je eenmaal een idee hebt voor een TikTok, is het tijd om te gaan filmen. Maar maak je geen zorgen als je geen professionele videograaf bent. Je kunt nog steeds geweldige TikTok-video’s maken met alleen je telefoon.

Het gebruik van je telefoon kan juist een positief effect hebben: het is herkenbaar voor kijkers. Het laat je TikToks er meer zelfgemaakt en authentiek uitzien, wat het laagdrempelige idee van TikTok naar voren brengt.

 

Bas Marijnissen
Creative Producer

Groei op TikTok

Het was nog nooit zo makkelijk om TikToks te maken voor je bedrijf: Schrijf je in en ontvang wekelijks de beste TikTok trends!

Je ontvangt geen spam, alleen de TikTok trends in je mail.✌️

Gebruik jij TikTok?

Ik ben erg benieuwd of je al TikTok gebruikt, of je resultaten hebt en waar je tegen aan loopt. Klik op de interactieve video en ga met me in gesprek 🙂

Plan kennismaking

Het is tijd om op te vallen.

TikTok trends

Plan gratis kennismaking

TikTok trends

Kies een op maat gemaakt concept

TikTok trends

Produceren tot een spraakmakend verhaal

TikTok trends

Herhalen voor optimaal bereik en resultaat

Plan gratis kennismaking

SHAPE CREATIVITY.

Met creatieve sessies halen we het optimale uit je organisatie.

CREATE IMPACT.

Niet “zomaar een leuk filmpje”, maar gerichte video campagnes die optimaal ingezet worden.

NEXT GENERATION.

Met inzichten uit generatie Z zorgen we dat je campagne maximaal opvalt.

DBBL Media | Creative and Strategy

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!