Skip to main content

Wat is de beste video voor mijn bedrijf? - DBBL Media

beste video voor mijn bedrijf

“Wat is de beste video voor mijn bedrijf?” is een vraag die wij vaak krijgen. Een video zegt meer dan duizend woorden – dat is ten minste wat wij vinden! Met een video doe je ontzettend veel. Je neemt de kijker mee en vertelt een verhaal. Je laat zien waar jouw bedrijf voor staat en wat je aanbod is. En dit doe je niet zomaar.

Misschien is jouw doel om nieuwe personeelsleden te werven of om de koper te overtuigen om jouw product te kopen. Of misschien wil je gewoon meer naamsbekendheid creëren. Wil jij weten welke video het beste is voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder.

Welke verschillende soorten video voor mijn bedrijf?

Vegroten van naamsbekendheid met video
Als bedrijf heb je de mogelijkheid om video’s te gebruiken voor verschillende doeleinden. Wat het doel is van je video bepaalt ook hoe je de video vorm moet geven. Allereerst zijn er video’s die simpelweg bedoeld zijn om de naamsbekendheid te vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reclames. Door jouw bedrijf in een video onder de aandacht te brengen bij kijkers, zien ze jouw merk voorbijkomen. Wellicht worden ze nieuwsgierig en zoeken ze op wat je te bieden hebt.

🎥 Video 1: Naamsbekendheid creëren met een bedrijfsvideo

Met een bedrijfsvideo promoot je jouw bedrijf en laat je jouw merkidentiteit zien aan de wereld. Je laat zien waar je als bedrijf voor staat en hoe jij je klanten helpt. Dit is ideaal om je boodschap over te brengen en een indruk achter te laten van jouw bedrijf.

🎥 Video 2: Personeel werven met video

Ook kan je video’s gebruiken om nieuwe personeelsleden te werven. Laat bijvoorbeeld eens zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken door een dag in het leven van een medewerker te filmen. Of laat verschillende medewerkers vertellen waarom het zo leuk is om voor jou te werken. Dit alles overtuigt de kijker ervan te solliciteren op jouw openstaande vacatures.

🎥 Video 3: Werkwijze laten zien met video

Wil je jouw unieke werkwijze laten zien? Dat kan met video! Hierdoor krijgen je klanten een goede indruk hoe het is om met jouw bedrijf zaken te doen. Je beantwoord op deze manier veel klantvragen vooraf en je vertelt over de vele voordelen van jouw diensten.

🎥 Video 4: Product promoten met video

Verkoop je een product (of dienst), ook dan is het verstandig om video hiervoor in te zetten. Laat zien wat je aanbiedt én waarom de kijker zijn of haar geld zou moeten uitgeven bij jouw bedrijf. Zorg ervoor dat jouw product of dienst goed in beeld komt. Kies er daarnaast voor om tevreden klanten in beeld te brengen. Het leukste is natuurlijk als zij vertellen waarom ze zo tevreden met je zijn!

🎥 Video 5: Evenement vastleggen met video

Organiseer je een evenement met jouw bedrijf? Dan is het leuk om dit vast te leggen op video. Hiermee geef je de consument een kijkje achter de schermen.  Het vastleggen van een evenement op video kan ook helpen bij het werven van nieuwe medewerkers. Kandidaten krijgen zo een beter inzicht in de bedrijfscultuur, de sfeer en de werkzaamheden. Door deze transparantie aan te bieden, toon je aan dat je een open bedrijfscultuur hebt waarin mensen zich welkom voelen.

🎥 Video 6: Veelgestelde vragen beantwoorden met video

Tot slot is het handig om veelgestelde vragen te beantwoorden met een video. Natuurlijk, je kan er ook voor kiezen om dit door middel van een tekst te doen. Maar het is voor een potentiële klant veel leuker om een kort filmpje te kijken dan om een stuk tekst te lezen. Er wordt dan niet alleen een vraag beantwoord; de kijker krijgt ook meteen een idee van met wie zij te maken heeft. Je brengt dus echt jouw persoonlijkheid over in een video.

Waarom video voor mijn bedrijf?

✅ Doelgroep aanspreken met video
Je weet nu precies wat voor soorten video er zijn die je voor jouw bedrijf kan maken. Ook hebben we al kort benoemd waarom het zo goed is om video’s te maken. Je laat de identiteit van het bedrijf goed zien én het is vaak leuker voor de klant om naar te kijken. Dit maakt het een stuk makkelijker voor hem om zich aan jou te binden. Maar welke redenen zijn er nog meer om video’s te maken voor je bedrijf?

✅ Bedrijfscultuur laten zien met video
Met een video laat je niet alleen je identiteit zien: je laat ook zien wat voor bedrijfscultuur er heerst. Misschien bestaat jouw bedrijf uit jonge mensen die niet alleen hard aan het werk zijn, maar ook houden van een grapje op z’n tijd. Of misschien staat er wel een sterk team van professionals achter je, die dag en nacht in de weer zijn om jouw aanbod zo goed mogelijk te maken. Wat je ook wil uitstralen, dit lukt veel beter via een video dan via een stuk tekst. 

✅ Bedrijf werkzaamheden laten zien met video
Het is ook leuk om de werkzaamheden van het bedrijf te laten zien in de video. Want hoe leuk is het om te weten te komen hoe een product of een dienst tot stand komt? Dit zorgt ervoor dat de klant zich sneller verbonden voelt aan het bedrijf. Het laten zien van de dagelijkse bezigheden en de stappen die jouw bedrijf doorloopt, biedt transparantie en helderheid. Klanten begrijpen zo ook dat er mensen werken aan jouw product en bijvoorbeeld niet alleen machines. 

✅ Onderscheiden van concurrentie met video
Door het maken van een video onderscheid je je ook van de concurrentie. Laat je van je leukste, grappigste en ook beste kant zien. Toon in de video waarom jij beter bent dan de concurrent. Maak gebruik van humor en zorg ervoor dat de beelden blijven hangen bij de mensen uit jouw doelgroep. En dit brengt ons ook bij de laatste reden voor het maken van video voor jouw bedrijf: met een video spreek je specifiek jouw doelgroep aan. Pas de inhoud van de video aan op jouw doelgroep. Richt je je op kinderen? Laat producten en diensten zien die zij leuk vinden. Zijn jouw klanten vaker jongvolwassenen? Speel dan in op de trends die in deze generatie spelen op dit moment.

💵 Hoeveel kost een video voor mijn bedrijf?

Wat zijn de kosten van een video voor mijn bedrijf? Dat is een vraag die wij vaker krijgen. Om je een goede indicatie te geven hebben we een kosten calculator opgezet waarbij jij een persoonlijke prijsschatting krijgt voor jouw doel. Dus wil je weten hoeveel een videoproductie voor jouw bedrijf kost? Maak dan gebruik van de calculator en krijg een persoonlijke prijsschatting!

Conclusie

Kortom, er zijn genoeg redenen om een of meerdere video’s te maken voor jouw bedrijf. Het is in ieder geval zeker dat een video jouw bedrijf naar het volgende niveau gaat tillen. Welke video nu het beste is voor jouw bedrijf? Dat ligt maar net aan jouw doelen. Het vegroten van naamsbekendheid, een evenenement vastleggen, personeel werven, werkwijze laten zien, je product verkopen of de veelgestelde vragen beantwoorden.

Wij adviseren je graag in het maken van de juiste keuze als het gaat om video voor jouw bedrijf. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!