Skip to main content

Waarom TikTok een grote kans is voor je bedrijf!

Waarom tiktok een grote kans is voor je bedrijf_DBBL Media

TikTok is snel uitgegroeid tot een van de populairste social media platforms. Het biedt jou als marketeer een nieuwe kans om je merk te promoten en te communiceren met je publiek. En dit op een grappige maar toch informatieve manier!

Verder geeft TikTok ook de potentialiteit voor innovatieve marketingcampagnes, waarmee je kan inspelen op trends om zo eenvoudig contact te leggen met je doelgroep.

Kortom, TikTok biedt nieuwe manieren van marketing om je bedrijf goed in de markt te zetten.

In deze blog vertellen we waarom jij als marketeers TikTok moet overwegen voor je bedrijf, en alle creatieve mogelijkheden die hiermee samengaan.

 

Waarom TikTok?

 1. Nieuw platform

 2. Het is deelbaar

 3. Contact met je klant

 4. Marketingcampagnes

 5. Stiekem is het leuk

1. Nieuw platform

TikTok heeft meer dan 500 miljoen gebruikers en is onder andere populair bij een jongere doelgroep (generatie Y en Z). Omdat TikTok draait om korte video’s, is TikTok het perfecte platform om video’s te maken die de aandacht van deze doelgroep zal trekken. 

Naast het bereiken van een groot publiek biedt TikTok ook de mogelijkheid om te adverteren. Met geavanceerde statistieken kunnen je hierbij helpen om trends te analyseren en je campagnes hierop aan te passen, waardoor deze effectiever worden. 

TikTok kan dus een belangrijk kanaal zijn voor marketeers die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun bedrijf of merk te promoten naar hun doelgroep.

Waarom tiktok een grote kans is voor je bedrijf_DBBL Media_2

2. Het is deelbaar

TikTok maakt het mogelijk om makkelijk content te delen met een grote doelgroep. De video’s zijn kort en krachtig waardoor ze gemakkelijk met anderen worden gedeeld.

Maak verder gebruik van hashtags om je content te verbreiden naar andere gebruikers, waardoor je nog meer potentiële doelgroepen kan bereiken.

Door het maken van bijvoorbeeld een ‘Dag in het leven van‘ video, kun je iedereen een kijkje geven achter de schermen. Dit is ideaal om te laten zien wat een dag in je functie of bedrijf inhoudt.

Deze unieke manier van content creatie bouw je het vertrouwen op met je doelgroep op een unieke en innovatieve manier.

Bovendien is het platform volledig geoptimaliseerd voor mobiel, wat het makkelijker dan ooit maakt om je content te delen met een groter publiek.

3. Creëer vertrouwen

Contact opnemen met je doelgroep via polls, challenges en quizzes is een effectieve manier om hun interesses, behoeften en verlangens ten opzichte van jouw merk of product/dienst/etc. te begrijpen.

Deze interacties helpen je om volledige inzicht te krijgen in wat er speelt bij je doelgroep en naar welke content ze zoeken. Verder bouw je vertrouwen op met je doelgroep door de video’s op een persoonlijk manier te laten zien.

Zo kun je betere video’s maken die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.

Waarom TikTok

4. Marketingcampagnes 

TikTok is ideaal voor het delen van korte videocontent. Dit maakt het een geweldig hulpmiddel voor marketingcampagnes. Gebruik TikTok dus ook wanneer voor het promoten van je producten of diensten. 

Dit kan een effectieve manier zijn om verkoop te stimuleren. De video’s kunnen creatief en informatief zijn. En omdat de video’s kort en krachtig zijn, zal je binnen een aantal seconde je informatie kunnen overbrengen bij je doelgroep.

TikTok is een platform dat dagelijks meer populariteit krijgt, waardoor het een uitstekende manier is om marketingcampagnes in te zetten. Wanneer je gebruik maakt van TikTok, heb je de mogelijkheid om meer potentiële klanten te bereiken.

Waarom TikTok

5. Stiekem is het leuk 

Het maken van TikTok filmpjes kan natuurlijk helpen met de verkoop, het vergroten van naamsbekendheid en het is een nieuwe manier om je doelgroep te bereiken.

Maar niet te vergeten, het is ook nog is onwijs leuk om te doen!

Korte video’s over je bedrijf delen op en daar reacties op krijgen van potentiële klanten zorgt ook nog voor een sterk vertrouwensband met je doelgroep. Ook kan je gebruik maken van steeds een nieuwe trend waardoor het nooit saai hoeft te zijn. Genoeg redenen dus om TikTok in te zetten voor je bedrijf!

Conclusie: 

TikTok is hoogstwaarschijnlijk een platform waar jij je bedrijf mee kan laten groeien.

Je kan je doelgroep aanspreken, grotere naamsbekendheid krijgen en een vertrouwensband op bouwen met potentiële klanten.

Ben je nu overtuigd? En wil je meer weten over hoe je dit precies moet aanpakken? Wij verzamelen de wekelijkse TikTok trends zodat jij dat niet hoeft te doen!

Benieuwd? Lees dan de laatste blog over de TikTok trends van 2023.

Bas Marijnissen
Creative Producer

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend op.

Plan kennismaking
Groeien op TikTok?
Doe de gratis TikTok scan en ontvang quick wins en strategie binnen 48 uur!
 • Volledig vrijblijvend
 • Strategieën om je doel te behalen
 • Binnen 48 uur in je mailbox
Groeien op TikTok?
Doe de gratis TikTok scan en ontvang quick wins en strategie binnen 48 uur!
 • Volledig vrijblijvend
 • Strategie om je doel te behalen
 • Binnen 48 uur in je mail
Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!