Skip to main content

Waarom een drone gebruiken?

Waarom zou jij een drone gebruiken? En hoe kan je jouw drone het beste inzetten? Wil jij jouw video naar een hoger niveau brengen? Of wil je een ander blik krijgen in de manier hoe je foto/video content kan creëren? Dan is het aanschaffen van een drone geen gek idee. In deze blog ga ik uitleggen waarom je een drone zou moeten aanschaffen en hoe je kwaliteit van je video’s kan verhogen door het gebruik van een drone.

1. Gebruik een drone om je video naar een hoger niveau te brengen.

Ben je al bezig met het maken van videoproducties? Dan is het aanschaffen van een drone zeker geen slecht idee en hier is waarom: je biedt een uniek perspectief voor de opdrachten die je doet. Je kan een drone inzetten met de video’s die je al maakt waardoor je meerdere hoeken kan filmen. Hierdoor breng je de video naar een hoger niveau. Denk bijvoorbeeld aan een beginshot van de prachtige locatie van de volgende bruiloft die je gaat filmen. Door dit in het begin van de video te zetten heb je meteen de aandacht van de mensen te pakken. Dit word het ‘establishing shot’ genoemd. Hiermee laat je de kijkers kennis maken met de locatie en de omgeving waar de video plaats gaat vinden. En hoe tof is het om dit te kunnen doen met een drone!

2. Drone fotografie

Je hoeft natuurlijk niet alleen je drone te gebruiken voor video doeleinden. Gebruik een drone voor fotografie! Gebruik je drone voor landgoed fotografie. Bied een uniek perspectief door het gebruiken van een drone waardoor jij, als dronepiloot, en het landgoed, eruit blinken en zich onderscheiden van de concurrentie. Je kan meerdere foto’s bieden voor een vast bedrag en maak gebruik van de beste lichtomstandigheden om de foto’s zo mooi mogelijk te laten blijken. Wanneer je bezig bent met het maken van foto’s kan je natuurlijk ook voorstellen om hier een video van te maken waardoor je gaat ‘upsellen’. Dit is wanneer je een dienst biedt dat gebonden zit aan een andere dienst.

3. Drone business

Ben je helemaal overtuigd dat drone footage the next big thing gaat worden? Begin dan een drone business. Focus je volledig op drone video- en fotografie en word de specialist in dit vakgebied. Veel bedrijven zijn op zoek naar dat unieke beeld wat je kan krijgen door het gebruik van een drone maar hebben zelf niet de middelen om dit te bereiken of de tijd om dit te leren. Naar wie gaan ze dan op zoek? Naar een drone specialist. En dat ben jij. Jij bent helemaal gefocust op het krijgen van de beste drone footage en weet hier alles van. Dit is een perfecte manier om een drone te gebruiken.

Ik heb een drone, wat nu?

Hoe zorg je ervoor dat mensen weten dat je een drone tot beschikking hebt? Maak een stadsreel! Ga naar de gaafste locaties en bezienswaardigheden waar je woont en film deze met de drone. De beste tijd om met de drone te vliegen is tijdens het gouden uur van de dag. Dit is tijdens zonsopgang en zonsondergang. Hiermee krijg je die mooie gouden gloed over je beeld heen. Maak gebruik van ND filters om zo de 50 shutter aan te houden voor de meest cinematic look.

Wanneer je naar meerdere locaties bent geweest en je denkt dat je genoeg beeldmateriaal hebt gefilmd voor een video, kan je beginnen met editen. Ga voor vloeiende bewegingen en zorg dat het beeld niet te snel gaat. Dit is zeker iets wat ik moest leren omdat ik graag de hele drone clip wou laten zien maar dit zorgt al snel voor een te snelle look waardoor je drone video minder cinematic van word.

Wanneer je klaar bent met het editen en je de video gerenderd hebt, is het tijd om deze online te posten! Deel de video overal op social media. Instagram, je website, Facebook en LinkedIn zijn een van de beste platformen om de drone video te delen. Vertel je familie, kennissen en vrienden over je video en wie weet word jij bekend als de drone piloot van jouw stad!

Benieuwd hoe wij een drone inzetten?

Etten-Leur vanaf een uniek perspectief door middel van een drone. Deze video hebben wij gemaakt om Etten-Leur vast te leggen in de mooiste omstandigheden.

Bekijk project

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!