Skip to main content

Waarom een bedrijfsvideo laten maken in 2024? - DBBL Media

bedrijfsvideo-laten-maken

In 2023 zien we het overal: video’s die bedrijven maken om zichzelf en hun aanbod onder de aandacht te brengen. Bedrijven verspreiden deze video’s via sociale media, hun website en zelfs via de mail.

De ene video is leuk om naar te kijken en blijft ons bij; de andere video is saai, moeilijk te begrijpen of simpelweg niet opvallen genoeg om te herinneren. Maar waarom laat iedereen een bedrijfsvideo maken in 2023? En hoe zorg je ervoor dat deze in het geheugen van de kijker blijft? 

Alles wat jij moet weten over de videomarketing trends in 2024!

📽️ Waarom een bedrijfsvideo laten maken in 2024?

Bedrijven maken een bedrijfsvideo om verschillende redenen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste vijf, zodat jij een beter beeld hebt van de voordelen van een bedrijfsvideo.

1: Creëer visuele impact

Een beeld zegt meer dan duizend woorden – dat klinkt misschien cliché, maar ergens is het wel waar. Bewegend beeld in de vorm van video laat een grotere indruk achter dan alleen een tekst. Door gebruik te maken van video krijg jij de kans om situaties uit te beelden en te laten zien hoe jouw aanbod hier een oplossing voor biedt. Combineer dit met een passend muziekje, een vrolijke voice-over en wat tekst of animaties in beeld en jij maakt een bedrijfsvideo om nooit meer te vergeten!

het effect van wekelijks posten op social media als bedrijf

2: Vergroot online zichtbaarheid

Het grote voordeel van een video is dat je deze op verschillende plekken kan delen. Je zet een bedrijfsvideo niet alleen op jouw website, maar je plaatst deze bijvoorbeeld ook op YouTube en sociale media. Wanneer je een mailinglijst hebt, stuur je de video direct naar iedereen die hier mogelijk geïnteresseerd in is. Een bedrijfsvideo zorgt dus voor een grotere online zichtbaarheid, wat op zijn beurt weer zorgt voor meer naamsbekendheid en dus meer klanten!

3: Versterkt de klantenbinding

Een video laat niet alleen een grotere impact achter; het versterkt ook nog een de klantenbinding. In een video laat je zien wie jij bent – misschien zelfs letterlijk! Je laat zien wie jouw bedrijf is en waar jouw bedrijf voor staat. De kijker krijgt hierdoor sneller het gevoel dat hij jou echt kent. Er ontstaat een emotionele band, een connectie. Deze zorgt ervoor dat de kijker sneller geneigd is om jouw aanbod te kopen én om dit vaker te doen!

4: Merkidentiteit vertellen

Een video laat dus goed zien waar jouw bedrijf voor staat. Je brengt de normen en waarden van het bedrijf onder de aandacht. Hiervoor is het belangrijk om deze zelf eerst op een rijtje te zetten, zodat je daarna kan bedenken hoe je deze het beste overbrengt op de kijker door middel van een video.

Is jouw bedrijf een groen bedrijf en maak je voornamelijk gebruik van duurzame energie en producten? Laat dit zien. Begrijp jij als geen ander tegen welke problemen jouw doelgroep aanloopt en ben je een expert in het oplossen van deze problemen? Beeld het uit. Dit zijn allemaal dingen die jouw bedrijf een sterke positie op de markt geven.

5: Marketing en promotie

Tot slot is een bedrijfsvideo natuurlijk heel geschikt om te gebruiken voor promotieen marketingdoeleinden.

Door met jouw video een goede indruk achter te laten op de kijker, zorg jij uiteindelijk voor meer klanten en dus meer omzet. Een video laat echt goed zien waarom de kijker met jou in zee zou moeten gaan en niet met de concurrent. Het laat zien wat jij anders doet– en dat je dit goed doet!

bedrijfsvideo-laten-maken

🧩 Wat moet er in een bedrijfsvideo?

Nu je weet wat de voordelen zijn van het laten maken van een bedrijfsvideo, is het belangrijk om te weten wat er allemaal in een bedrijfsvideo moet zitten. Op die manier ga jij doelgericht aan de slag met de productie ervan. 

Je begint met een introductie van de video. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sfeerbeelden van jouw bedrijf of van jouw aanbod. Of schets een situatie waarin iemand van jouw doelgroep tegen een probleem aanloopt. Zorg ervoor dat de introductie pakkend is, zodat de kijker meteen meer wil weten en meegetrokken wordt in het verhaal. 

Daarna is het tijd om jouw boodschap te communiceren. Dit doe je door te laten zien wie jij bent en wat jij doet. Vertel wat meer over de achtergrond van het bedrijf. Hoe is het ontstaan? Wanneer is het opgericht? En wat is er sindsdien allemaal gebeurt? Probeer ook vooruit te kijken. Wat zijn jouw doelen, waar ben je op dit moment mee bezig? Het neemt de kijker allemaal mee in jouw verhaal en laat zien wie jij bent en wat je wil gaan doen.

Kies er eventueel voor om medewerkers van jouw bedrijf of klanten van jouw aanbod voor te laten komen in jouw video. Laat hen aan het woord en gebruik de positieve verhalen als een extra argument voor de kijker. 

Sluit tot slot de video af. Vergeet niet een call-to-action toe te voegen op het einde. Dit is een zin of een vraag die de kijker overzet tot actie, bijvoorbeeld het bezoeken van jouw website of het kopen van jouw aanbod. Op die manier stuur je de kijker in zijn actie en weet die precies wat hem te doen staat na het bekijken van jouw video.

💰 Hoe duur is een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo laten maken is niet gratis: er hangt zeker een prijskaartje aan. Hoe hoog deze prijs is, hangt af van van meerdere factoren zoals de strategie, lengte van de video, productieapparatuur en distributie en promotie.

Benieuwd naar een persoonlijke prijsschatting die je binnen 1 minuut ontvangt? Doe de test hieronder!

Conclusie

Kortom, een bedrijfsvideo laten maken in 2023 gaat jou ontzettend veel opleveren. Nieuwe klanten, een grotere bekendheid van jouw merk, een hogere omzet… Noem het maar op.

In de video laat jij precies zien hoe de zaken eraan toe gaan in jouw bedrijf. Zo creëer je een band met de kijker en zorg je ervoor dat deze jou meteen vertrouwd.

Sta jij nu te popelen om een bedrijfsvideo op te nemen voor jouw bedrijf? Plan dan een gesprek met ons in en wij vertellen jou precies wat de volgende stappen zijn!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!