Skip to main content

Videomarketing AI trends 2023: Dit is wat je moet weten!

videomarketing ai trends

De toepassingen van Artificial Intelligence (AI) op het gebied van videomarketing lijken de komende jaren alleen maar toe te nemen. In 2023 kunnen bedrijven profiteren van verschillende manieren waarop AI kan worden ingezet bij videomarketing.

In deze blog vertellen we hoe jij verschillende videomarketing AI trends kan gebruiken!

Wat is AI?

AI is de afkorting voor Artificial Intelligence, wat kunstmatige intelligentie betekent. Met AI kunnen computers complexe problemen oplossen en taken uitvoeren zoals mensen.

AI wordt steeds meer toegepast in alledaagse situaties. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het creëren van aanbevelingssystemen zoals bij Netflix waar gepersonaliseerde films en series naar je kijkgedrag worden aangeboden.

Online zien we ook steeds meer robots die als chatbot optreden met behulp van eenvoudige natural language processing. Daarnaast wordt AI ook ingezet om online zoekresultaten te personaliseren, afbeeldingen te verwerken en geautomatiseerd te categoriseren.

Kortom, AI is een krachtige technologie die videomarketing bedrijven kan helpen om efficiënter te werken. Benieuwd op welke manieren jij videomarketing AI trends kan inzetten? Lees dan verder!

Videomarketing AI trends 2023:

Schrijf een script met AI

ChatGPT kan je bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van een script voor jouw video. Vertel waarover jij je script wilt schrijven door instructies, context en informatie te geven en vervolgens zal ChatGPT je helpen met het schrijven van een script.

Ook heeft ChatGPT opties waarmee je jouw scenario’s gemakkelijk kunt aanpassen als je niet bekend bent met het schrijven van een script.

Zo kan je met de hulp van AI sneller en efficiënter scripts schrijven voor je video.

videomarketing ai trends

Verbeter je audio kwaliteit met AI

Met Adobe Audition’s Enhance Speech-functie kan AI toon en intonatie verbeteren, zodat opgenomen audio klinkt alsof het is opgenomen in een professionele studio.

Zeg vaarwel tegen slechte kwaliteit audio!

Deze tools kunnen helpen met het opnemen van professionele niveaugeluid, waardoor je inhoud krachtiger en aantrekkelijker wordt voor je luisteraars.

Videomarketing AI trends 2023

Gepersonaliseerde content met AI

AI biedt de mogelijkheid om gepersonaliseerde content te creëren die aansluit bij je doelgroep.

Met AI kan je gebruikers specifieke inhoud laten zien op basis van hun interesses, demografische gegevens en interacties met eerdere campagnes. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat jouw advertentie altijd relevant, geloofwaardig en relevant blijft voor je doelgroep.

Videomarketing AI trends 2023

Klanten inzicht met AI

Met behulp van AI kan je als bedrijf meer inzicht krijgen in je klanten.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om patronen te identificeren en beter te begrijpen wat de voorkeuren en behoeften zijn van een bepaalde doelgroep.

Bijvoorbeeld, een bedrijf kan AI gebruiken om relevante informatie te analyseren over hun klantgegevens, waardoor ze meer gerichte aanbiedingen kunnen maken die meer waarde bieden aan hun doelgroep. Denk hierbij aan de volgende gegevens:

  • Gedragspatronen en interacties tussen verschillende productgroepen
  • Populariteit van producten binnen een bepaalde doelgroep
  • Demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en locatie van klanten
  • Adresgegevens voor direct mailings of online advertenties
  • Voorkeuren voor merken, productcategorieën of type aanbieding

Door middel van AI-analyse kan ook worden gezien welke producten populair zijn onder een bepaalde groep of wat voor interacties er plaatsvinden tussen twee verschillende productgroepen.

AI biedt bedrijven dus veel inzicht in hoe jij je doelgroep het beste kan bereiken en hierop kan inspelen.

Presentaties maken met AI

Wat eerder veel tijd kosten wanneer je een presentatie moest maken, kan je nu een presentatie maken in een aantal minuten!

Met gebruik van AI zorgt dat Tome snel en eenvoudig slides voor je presentatie creëert. Voeg clips, animaties, audiofragmenten, afbeeldingen en videobeelden eenvoudig toe met slechts een aantal muisklikken. Combineer diverse lay-outs en stijlen om ervoor te zorgen dat jouw presentatie er tip top uitziet.

Naast het creëren van nieuwe presentaties, is het ook mogelijk bestaande documentbestanden in te laden en vervolgens te bewerken tot een professioneel resultaat door verschillende visuals toe te voegen. Zeker het proberen waard dus!

Creëer design met AI

Met DALL-E 2 genereer je tekst naar beeld. Op deze manier kan je ein-de-lijk uitleggen wat je precies bedoelt zoals jij het voor je ziet. 😉

Maar hoe kan je dit gebruiken voor jouw marketing vraag je? Een fantastische manier om deze AI Trend te gebruiken is voor het maken van moodboards en tekst op een visuele manier laten zien.

Ook ik heb mijn tekst naar beeld gegenereerd: “someone who is writing a blog in space”.

videomarketing ai trends 2023

Conclusie

AI biedt veel mogelijkheden voor videomarketing. Met AI kan je een script schrijven, audio verbeteren en gepersonaliseerde content maken die aansluit bij de interesses van je doelgroep.

Aarzel dus niet en gebruik AI in 2023 om sneller en efficiënter te werken met de videomarketing AI trends!

Bas Marijnissen
Creative Producer

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!