Skip to main content

Video strategie: Vier tips waar je aan moet denken voordat je een video maakt

video strategie

Als het op het maken van video’s aankomt, zijn er heel wat dingen om over na te denken voor je begint met het maken van content.

Het is namelijk belangrijk om niet lukraak video’s te maken. Videoproductie is een lang en kostbaar proces. Het is dan ook zonde om niet over video strategie na te denken voordat je begint met het produceren van content.

Van het uitzoeken van je doelen en doelpubliek tot het kiezen van een stijl en toon, er is veel om over na te denken. Maar maak je geen zorgen – we zijn er om je te helpen!

In deze blog geven we je vier tips om je op weg te helpen met je video strategie.

Inhoud

  1. Wat is je doel?
  2. Wie is je publiek?
  3. Welk platform ga je gebruiken?
  4. Schrijf een video script
videoproductie breda DBBL media

1. Wat is je doel?

Als het gaat om het maken van video content voor je bedrijf, is het belangrijk te beginnen met een duidelijk doel voor ogen. Dit vormt de kern van je video strategie.

Waarom maak je deze video? Welke boodschap wil je uitdragen? Wat is het uiteindelijke doel dat de video moet bereiken? Is er een call-to-action?

Door deze vragen te beantwoorden voor je met de productie begint, kun je er zeker van zijn dat je bereikt wat je je hebt voorgenomen.

Zonder een duidelijk doel kun je gemakkelijk op een zijspoor belanden of een video krijgen die je merk niet echt weerspiegelt of niet de resultaten bereikt die je nastreeft. 

2. Wie is je publiek?

Wat voor soort video je ook maakt, het is belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Wat zijn hun interesses? Wat voor soort woorden zouden hen verleiden?

Een video voor ouderen zou bijvoorbeeld heel anders zijn dan een video voor generatie Z.

Door een persona voor je doelpubliek te maken, kun je ervoor zorgen dat je video aanslaat. Bedenk dat je doelpubliek misschien niet is wie je denkt dat het is. 

Waar het op neerkomt is dat het kennen van je doelgroep essentieel is voor het maken van een succesvolle video strategie.

3. Op welk platform publiceer je?

Nu dat je sterk hebt wie je doelgroep is, is het belangrijk na te denken over welk social media platform je gaat gebruiken in je strategie. Je moet nadenken over welk platform je doelgroep het best bereikt.

Elk platform heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en dat zal de stijl, het formaat, het script en de montage van je video bepalen.

Zo is YouTube geweldig voor langere, meer diepgaande video’s, terwijl TikTok beter is voor kortere, snellere inhoud.

Een mix van platformen is ook mogelijk. Denk aan een langere YouTube video, waar kortere snippers uit geknipt worden voor TikTok. Zo haal je meer waarde uit een video.

4. Schrijf een video script

Nu dat je duidelijk hebt wat je video strategie is, heb je een sterke opzet voor je video. Nu is het tijd om een script te gaan schrijven. Een goed video script helpt je bij het vertalen van je strategie naar de definitieve video.

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een script, hebben we hier vijf tips voor het schrijven van een video script voor je opgesteld.

video strategie

Bas Marijnissen
Creative Producer

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend op.

Plan kennismaking

Het is tijd om op te vallen.

video strategie

Plan gratis kennismaking

video strategie

Kies een op maat gemaakt concept

video strategie

Produceren tot een spraakmakend verhaal

video strategie

Herhalen voor optimaal bereik en resultaat

Plan gratis kennismaking

Geen lange levertijden.

We produceren alles in-house. Mochten we een expertise missen, schakelen we direct een van onze partners in.

100% jouw visie.

Inbegrepen feedbackrondes tijdens de concept- en opleveringsfase zorgt dat de content volledig je boodschap weerspiegelt.

Geen half werk.

We leveren producties van A tot Z: van concepten tot productie en lancering. Zo blijft je boodschap volledig zuiver.

DBBL Media | Creative and Strategy

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!