Skip to main content

Hoe gebruik je video in e-mail marketing? (5 voorbeelden)

Wil je e-mail marketing succesvoller maken? Ga dan mee met de trend en gebruik video in e-mail marketing.

In een microseconde beslissen ontvangers of een mail wel of niet interessant is. Jij maakt het onderscheid door op te vallen met een video in je e-mail marketing.

Wist je dat het rendement op deze manier met honderden procenten toeneemt met een stijging van de CTR tot wel 300%? Alle reden dus om meer te ontdekken over hoe je video in e-mail marketing gebruikt. In deze blog vertellen we over de mogelijkheden met video e-mail marketing.

Wat is video e-mail marketing? 

Je hebt vast zelf wel eens een mail van een bedrijf of organisatie ontvangen met daarin een video. Dat is video e-mail marketing.

Weet je nog dat je de verleiding niet kon weerstaan om de video te bekijken? Dat komt omdat je nieuwsgierigheid werd geprikkeld en dat is precies de kracht van video in e-mail marketing.

Waarom video in e-mail werkt

Het toepassen van video in e-mail is effectief, omdat het tot de verbeelding spreekt en een dienst, product of boodschap zichtbaar is. De kracht schuilt erin dat de nieuwsgierigheid van de ontvanger direct wordt geprikkeld. 

Ook zijn consumenten steeds meer gericht op het bekijken van korte video’s. Denk maar aan alle social media platformen. Een lange lap tekst wordt al snel aan de kant geschoven, maar naar een video wil iedereen wel even kijken. 

Nog een reden waarom video werkt in e-mail marketing is, omdat het de zintuigen activeert. Stel dat je in een korte video in de e-mail van een restaurant een heerlijk dampend gerecht op een mooi gedekte tafel ziet staan. Je kijkt ernaar en kan haast het eten ruiken dat op de video wordt vertoond, waarna het water in je mond loopt. Een reservering is dan snel gemaakt.

Video speelt met laten zien en horen in op de emotie van mensen. Je weet, als je bekend bent in de marketing, dat dit aspect heel belangrijk is en zelfs het verschil maakt. Bewegend beeld is daarom nog effectiever dan het gebruikmaken van afbeeldingen.

Wist je dat 94% van de marketeers het ermee eens is dat video’s hebben bijgedragen tot een beter begrip van hun product of dienst? Video in e-mail marketing werkt gewoon. Heel simpel.

Hoe gebruik je video in e-mail marketing? (5 voorbeelden)_4

Video in e-mail marketing voorbeelden

Hoe gebruik je video in je e-mail marketing? Het is handig om dit te illustreren aan de hand van een aantal voorbeelden. Kies een manier die bij je past en bij de boodschap die je wilt overbrengen.

Voorbeeld 1: GIF’jes als profielfoto 

Een gifje als profielfoto is dynamisch door het bewegende beeld. Een gifje trekt dan ook meteen de aandacht en verleidt de ontvanger om de inhoud van e-mail te bekijken.

Voorbeeld 2: Persoonlijke bio video 

Een persoonlijke bio video laat zien en horen wie je bent en wat je doet. Je waarde is op een korte en krachtige manier in beeld te brengen. Het is creatief, onderscheidend en opvallend, maar zorgt ook voor het creëren van betrokkenheid bij je bedrijf.

Voorbeeld 3: Bedrijfsvideo 

Een bedrijfsvideo in e-mail laat de ontvanger op een persoonlijke manier kennismaken met je visie, bedrijfscultuur, product of dienst. Dit is ideaal als kennismaking, om vertrouwen te wekken en een band te creëren.

Voorbeeld 4: Instructievideo  

Een instructievideo opnemen in e-mail is perfect om uit te leggen hoe een product werkt en onmisbaar is voor de klant. Het is ook een perfect instrument om een verdere toelichting te geven op een product dat al is gekocht. Hiermee doe je aan klantenbinding.

Voorbeeld 5: FAQ video

Een FAQ video geeft de ontvanger van de e-mail antwoord op de allerbelangrijkste vragen die betrekking hebben op de inhoud van de boodschap. Ook hiervoor geldt dat het gebruik van video in e-mail marketing krachtig is en de waardering groot is.

Hoe gebruik je video in e-mail marketing? (5 voorbeelden)_5

5 tips voor video in e-mail marketing 

Hoe je het beste video in je e-mail marketing gebruikt, is op meerdere manieren vorm te geven. Je krijgt van ons 5 effectieve tips die zeker weten het succes vergroten.

Tip 1: Zorg voor een persoonlijke video 

Maak de video persoonlijk en zorg ervoor dat de inhoud relevant is voor je doelgroep. Dit maakt de boodschap authentiek en straalt vertrouwen uit. Je legt hiermee de basis voor het opbouwen van een relatie, waar betrokkenheid uit voortvloeit.

Tip 2: Gebruik een sterke CTA 

Je hebt natuurlijk een doel voor ogen als je video gebruikt in e-mail marketing. Daarom is het belangrijk een sterke CTA te gebruiken.

Zorg ervoor dat de klant niet om je bedrijf heen kan en wees vooral concreet. Neem de klant bij de hand en wijs ze de weg door te vertellen welke actie er verwacht wordt en zet daartoe aan. Neem de call to action op aan het einde van de video. Dat is een mooie afronding en begin van verder contact.

Tip 3: Zorg voor een aantrekkelijke thumbnail om de aandacht van de kijker te grijpen 

Je wilt graag dat je video in de e-mail wordt bekeken en een goede aanzet daartoe is door een aantrekkelijke thumbnail te gebruiken. Het doel hiervan is om de aandacht te trekken en uitnodigt om de video te bekijken. De thumbnail is een afbeelding ter grootte van een duimnagel. Heel klein, maar zeer krachtig.

Hoe gebruik je video in e-mail marketing? (5 voorbeelden)_3

Tip 4: Zorg ervoor dat de video kort en bondig is met een duidelijk doel 

Het heeft geen zin om een video lang te laten duren, want de gemiddelde aandachtsspanne is maar kort. Een korte en krachtige boodschap in de video is veel meer waard en vooral als je daar een duidelijk doel aan verbindt.

Leg de focus vooral op één doel en bedenk wat je wilt wat de kijker ervaart, voelt en denkt. Wist je dat de eerste drie seconden heel belangrijk zijn om de aandacht vast te houden? Besteed daarom geen tijd aan een lange introductie, want dan haken de mensen af.

Tip 5: Houd A/B-tests bij om het effect van video op het openbaar percentage en conversiepercentage te meten 

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in de resultaten bij gebruik van video kin e-mail marketing. Daarom is het ook aan te raden om A/B testen uit te voeren. Maak hierbij een onderscheid tussen het meten van de zogenoemde open rate en conversiepercentage om op alle fronten voor het grootste succes te gaan.

Kosten video in e-mail marketing 

Wil je profiteren van de kracht van het gebruik van video in e-mail marketing? De kosten gaan voor de baten uit en het is de investering meer dan waard. Wij bepalen de kosten van video in e-mail marketing onder meer aan de hand van de videolengte, complexiteit en nabewerking. Je kan denken aan een prijsindicatie met kosten tussen €2.500,- tot €8.500,-.

Wij gaan graag met je in gesprek om voor video in e-mail marketing tot een concreet prijsvoorstel te komen. Of bekijk alvast meer uitgebreide informatie over de kosten van videoproductie.

Hoe gebruik je video in e-mail marketing? (5 voorbeelden)_2

Conclusie  

Het gebruik van video in e-mail marketing trekt de aandacht naar je boodschap, maakt de inhoud persoonlijk en zorgt voor betrokkenheid bij je bedrijf. Door een gerichte CTA te gebruiken, verhoog je bovendien de conversie. De interessante visuals dragen bij aan het authentieke karakter en stralen vertrouwen uit. 

Wij helpen je graag bij het maken van videocontent om je boodschap krachtig en effectief over te brengen.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!