Skip to main content

8 Tips bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf

8 Tips bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf_2 groot

Heb je er ooit over gedacht om TikTok video’s voor je bedrijf te maken als manier om je merk te versterken en meer klanten aan te trekken?

Het platform is snel in populariteit gestegen, dus het kan zeker de moeite waard zijn om het te proberen. Maar wat maakt een TikTok nu echt effectief voor je bedrijf?

In deze blogpost delen we 8 tips die jij kan gebruiken voor het maken van een succesvolle TikTok-strategie voor je bedrijf. Leer hoe je tiktokvideo’s kunt creëren die uniek zijn, creatief zijn en impact hebben!

Wat is TikTok en hoe kan het zakelijk worden ingezet?

TikTok is een videoplatform waar gebruikers korte video’s van maximaal 60 seconden kunnen maken. Het heeft miljoenen actieve gebruikers wereldwijd en het wordt steeds populairder.

Voor bedrijven is het een uitstekende manier om hun product of dienst te promoten maar ook om je doelgroep mee te nemen met een kijkje achter de schermen!

De video’s zijn vaak kleurrijk en vrolijk met grappige special effects, waardoor het ook interessant is voor jongere doelgroepen. Met TikTok kun je content creëren die herkenbaar, vermakelijk en relevant is voor je doelgroep, en het geeft je de mogelijkheid om op een creatieve manier met je publiek in contact te komen.

TikTok biedt verder ook geavanceerde tools om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen die gericht zijn op conversie en engagement, zoals het implementeren van betaalde advertenties binnen de app.

Als je effectief wilt zijn met je zakelijke TikTok-strategie, moet je de regels begrijpen, de trends volgen en origineel blijven in je aanpak.

Dingen die je moet vermijden bij het maken van een TikTok-video als bedrijf

Hoewel het maken van een TikTok-video leuk en creatief kan zijn, zijn er bepaalde dingen die je moet vermijden om een effectieve en overtuigende video te creëren.

Vermijd ‘clickbait’-video’s

Vermijd het maken van ‘clickbait’-video’s die geen waarde toevoegen, of video’s die irrelevant zijn voor jouw doel. Zorg er dus voor dat je content authentiek is en relevant voor je doelgroep.

Gebruik geen harde verkooptechnieken

Wees als bedrijf ook voorzichtig met hoe je gaat adverteren op TikTok. Mensen willen geen harde verkooptechnieken zien, dus probeer de boodschap subtiel over te brengen in plaats van direct te verkopen.

Zullen we dan nu naar de 8 tips gaan? 😉

8 Tips bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf_3

8 Tips bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf:

1. Begin sterk

Als je met je bedrijf aan de slag gaat op TikTok, is het van groot belang dat je video’s sterk beginnen. De eerste seconde helpen enorm om de aandacht van je kijkers te grijpen. Zorg er dus voor dat deze tellen!

Je eerste beeld of videoclip kan bijvoorbeeld bestaan uit actie shots van je product of dienst in een spannend avontuur; hoe creatiever, hoe beter!

Of gebruik geanimeerde grafieken of visuals die passen bij de identiteit van je doelgroep. Denk ook aan muziek, sound effects of relevante quotes die passend zijn bij jouw verhaal om de interesse van je publiek te wekken.

Het filmen in het portrait formaat (9:16) is een must wanneer je als bedrijf TikTok video’s wilt gaan opnemen.

2. Houd je video’s kort en krachtig

Wanneer je begint met het maken van TikTok video’s voor je bedrijf, is het belangrijk om de video’s kort en krachtig te houden.

Laat alleen informatie zien die noodzakelijk is om je boodschap over te brengen of je doelgroep te informeren, zoals het promoten van een product of service of het tonen van echte verhalen die jouw doelgroep betrekken.

Verpak je informatie keer op keer in beknopte manier, waardoor er meer aandacht naar de boodschap gaat dan naar de duur van je video. Creëer inhoud die leuk is om naar te kijken en voeg emotionele connecties toe aan iets dat anders misschien saai had gevoeld.

Vergeet ook niet om visueel interessante elementen toe te voegen wat de video spannender maakt. Zoek uit welke informatie het meest relevant is voor jouw publiek en focus op het overbrengen van die informatie.

3. Voeg tekst toe om je video toe te lichten

Tekst kan een enorm verschil maken bij het maken van TikTok-video’s voor je bedrijf. Tekst zorgt ervoor dat de kijker meteen begrijpt wat er gaande is en hopelijk overtuigd wordt om door te kijken. Je moet echter creatief zijn met welke stijl en tekst je gebruikt; het mag niet te formeel of saai eruit zien, maar ook weer niet te informeel of overdreven grappig.

Zorg ervoor dat jouw boodschap goed begrepen wordt door zo duidelijk mogelijk te schrijven wat er in de video gebeurt. Gebruik leesbare lettertypen en pas kleuren toe die passen bij je bedrijfsidentiteit.

Voeg beknopte, directe en relevante informatie toe die past binnen je thema of onderwerp. Communiceer visueel verleidelijk en houd het zo boeiend mogelijk!

4. Zorg ervoor dat je video’s relevant zijn voor je doelgroep

Als bedrijf is het van cruciaal belang dat je video’s relevant en informatief zijn voor je doelgroep. Kijk naar wat interessant is voor jouw publiek en speel hierop in met je video’s.

Ga op zoek naar ideeën en relevante pagina’s waar jouw kijkers geïnteresseerd in zullen zijn – bijvoorbeeld door relevante trends op te zoeken (Wat je nu heel makkelijk kan doen via deze blog! 🥳)

Voeg vervolgens interessante visuals toe aan je inhoud om de aandacht van de kijker vast te houden. Vermijd clichés; video’s die leuk, origineel en impulsief zijn, spreken meer aan bij je doelgroep!

Probeer ook relevante hashtags toe te voegen aan je TikTok video voor je bedrijf. Wanneer mensen zoeken naar een deze hashtag, zullen ze eerder je video’s tegen komen.

8 Tips bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf_4

5. Wees interactief met je volgers – stel vragen en verzamel feedback

Wees interactief met je volgers wanneer je video’s maakt voor je bedrijf. Maar hoe doe je dat?

✔️ Stel je kijkers gerichte vragen in de video of comments

Zeker met de korte TikTok video’s is het belangrijk om een sterk begin en einde te hebben. Versterk het einde door bijvoorbeeld een vraag te stellen om je kijkers aan het denken te zetten en hopelijk te laten reageren op de TikTok video – wat weer zorgt voor meer interactiviteit.

✔️ Beantwoord vragen in de vorm van een Q&A

Op TikTok kan je antwoord geven op de comments die zijn achter gelaten op je video’s. Dit is een geweldige kans op een persoonlijke manier vragen te beantwoorden van je kijkers.

✔️ Maak gebruik van polls

Met TikTok kan je een poll maken die je vervolgens in je video laat zien. Laat je kijkers bijvoorbeeld kiezen tussen meerdere opties om zo directe feedback te ontvangen.

Ga de conversatie aan met jouw community om opmerkingen te krijgen die je helpen om jouw content beter af te stemmen op hun behoeften. Zo kun je ervoor zorgen dat zowel jij als het publiek er iets aan hebben! Probeer daarom actief feedback binnen jouw community te verzamelen door opmerkingen, reacties en direct contact aan te moedigen!

6. Het succes van je TikTok-campagnes meten

Om erachter te komen of je TikTok-video’s voor je bedrijf effectief zijn, is het belangrijk om metingen uit te voeren die nuttig en relevant zijn voor wat je wilt bereiken.

Het meten van je TikTok video’s kan de aandacht trekken waarop jouw doelgroep reageert, maar ook helpen om toekomstige video’s te verbeteren. Met deze analyse kun je de prestaties van elke video bepalen, zoals het aantal views, kijktijd en reacties.

Met dit inzicht kun je bepalen welke type video’s bij jouw doelgroep aansluiten en succesvol zijn. Ook kan je feedback vragen door bijvoorbeeld polls of enquêtes toe te voegen zoals we al eerder hebben besproken in tip 5. Zo krijg je meer informatie over hun mening en dat helpt om gerichter content te maken die past bij wat de gebruikers willen zien.

7. Speel in op de nieuwste TikTok trends

Een andere uitstekende manier om je doelgroep te bereiken op TikTok is door in te spelen op de nieuwste TikTok trends. Ook is dit een manier om je content aantrekkelijk te maken voor je doelgroep en verkeer naar je profiel te genereren.

Probeer om verschillende type video’s te maken die gebruikmaken van de trends; bijvoorbeeld, DIY-tutorials, nuttige tips, leuke weetjes of trending muziek in te zetten.

De videos zullen meer natuurlijk aanvoelen wanneer ze passend zijn bij wat er online gebeurt, waardoor ze ook meer reacties trekken. Zo maak je optimaal gebruik van de trends en neem je de TikTok video’s voor je bedrijf naar het volgende niveau!

Ben je nu benieuwd naar de nieuwste TikTok trends van deze week? Bekijk dan deze blog!

TikTok video's voor je bedrijf

8. Wees jezelf! De beste TikTok-video’s zijn diegene die authentiek aanvoelen

De laatste tip die we meegeven is om jezelf te zijn bij het maken van TikTok video’s voor je bedrijf. Zeer gepersonaliseerde video’s werken het beste op TikTok; hoe meer authentieke content, hoe meer het publiek betrokken raakt bij je video’s.

Zorg ervoor dat de video’s realistisch overkomen en wees niet bang om jezelf te laten zien. Creativiteit staat voorop! Speel in op wat er leeft onder jouw doelgroep om eruit te springen op TikTok.

Conclusie

TikTok biedt een unieke mogelijkheid om je content online te promoten en te vermarkten. Maak gebruik van de nieuwste trends, wees authentiek en laat je persoonlijkheid zien in je video’s.

Succes is slechts een upload verwijderd! 😉

Voorbeelden van bedrijven die TikTok effectief gebruiken

 

Ryanair
Bij deze video doe je alsof je een voorwerp bent en zijn je ogen en mond gefiltert op een foto.

Wat Ryanair bijvoorbeeld goed doet in het voorbeeld is dat zij vanuit hun dienst praten, dit kan je natuurlijk ook voor een product doen. Je zou met deze trend heel veel kunnen doen als je je creativiteit gebruikt.

@ryanair

The only airline to slay this hard 💅 #slay #ryanair

♬ sonido original – ezspeedsongs 🎧

 

 

Slingbungee

Het “Corn” liedje is een audio die van een klein kindje komt. Het kindje legt uit waarom hij maïs zó geweldig vindt.

Het muziekje wat er voor de video is gebruikt biedt de mogelijkheid om te laten zien wat zo tof is aan je bedrijf of branche! Bekijk vooral het voorbeeld hieronder.

 

@slingbungee

#CORNTOK forver!!!! 🌽 #corn #itscorn #corntastic #bungee #bungeefitness #bungeejump #bungeejumping #bungeejumping_ #bungeeworkout #bungeedance #fyp #foryou #foryoupage #AEJeansSoundOn #WorldPrincessWeek

♬ It’s Corn – Tariq & The Gregory Brothers & Recess Therapy

 

 

Scrubdaddy

Met deze deze video laten ze het product op een unieke manier naar voren komen. Door emotie te tonen op de spons laten ze het verschil ziet met wanneer je geen Scrubdaddy spons gebruikt en wanneer wel!

@scrubdaddy

They’ll come around eventually… They always do 😏. #scrubdaddy #smile #cleantok #cleaningtiktok #americasfavoritesponge

♬ original sound – Angela

 

Meer voorbeelden hoe je als bedrijf TikTok video’s kan maken? Bekijk dan de blog over de nieuwste TikTok trends van deze week.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Groeien op TikTok?
Doe de gratis TikTok scan en ontvang quick wins en strategie binnen 48 uur!
  • Volledig vrijblijvend
  • Strategieën om je doel te behalen
  • Binnen 48 uur in je mailbox
Groeien op TikTok?
Doe de gratis TikTok scan en ontvang quick wins en strategie binnen 48 uur!
  • Volledig vrijblijvend
  • Strategie om je doel te behalen
  • Binnen 48 uur in je mail
Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!