Skip to main content

De sleutel tot succesvolle video marketing in 2024: 10 tips!

succesvolle video marketing in 2024

Video marketing is al jaren een populair middel voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Wist je dat 96% van de marketeers video ziet als een ‘belangrijk onderdeel’ van hun marketingstrategie.

Maar wat maakt video marketing nu succesvol? Video marketing kan lijken op een grote stap, maar met de juiste tips kom je al een heel eind. Of je al wat ervaring hebt of net begint, je wilt natuurlijk het maximale uit je inspanningen halen. De sleutel voor succesvolle video marketing zit in eenvoudige tips en trucs.

In deze blog vertellen we je precies wat je moet weten: 10 tips die jouw video marketing strategie naar het volgende niveau tillen!

"92% van marketeers meldt dat video een positieve ROI oplevert."

Tip 1: Bepaal een sterke video marketing strategie

Iedere succesvolle video marketing campagne begint met een sterke strategie. Zonder een goede strategie is het moeilijk om te bepalen wat je doel is, welke doelgroep je moet aanspreken en op welk social media kanaal je video content het beste zal presteren.

Je doel kan bijvoorbeeld een hogere conversie zijn, maar ook het vergroten van de naamsbekendheid. Of misschien wil je wel een nieuw product in de markt zetten. Je doelgroep is af te bakenen op basis van meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, geslacht, interesse of locatie. En op welke social media kanalen is deze doelgroep het meest actief? Dat is het kanaal waar je video marketing het meest succesvol zal zijn.

 • Doel
 • Doelgroep
 • Social media kanaal

Omdat wij vinden dat je de strategie de basis is van succesvolle video marketing, hebben wij hierover een uitgebreide blog geschreven om jou zo goed mogelijk op weg te helpen. Lees deze hier!

succesvolle video marketing in 2024_2

Tip 2: Plaats kortere maar krachtigere content

Je doelgroep zit niet te wachten op video’s die de lengte van een film hebben. Dat duurt allemaal veel te lang. Ook kan je een lange inleiding het beste weglaten, want wat je daarin vertelt, is niet interessant voor de kijker. De kijker wil namelijk direct weten wat je boodschap is en waarom hij/zij zal moeten blijven kijken. Zorg dus dat dit in de eerste paar seconden duidelijk wordt voor de kijker.

De key tot succesvolle video marketing is kort en krachtig in beeld overbrengen door te laten zien wat je te bieden hebt. Je kijkt zelf ook wel eens video’s toch? Hoe vaak komt het voor dat je een video afspeelt en na een paar seconden al weg klikt? Pak de kijker daarom direct in zodra de video loopt.

Weet je niet hoe je dat het beste kan doen? Wij wel. 🤓 Mocht je nu video marketing gerelateerde vragen hebben? Stuur ons een berichtje en reageren dezelfde dag om je vraag te beantwoorden!

Tip 3: Plaats een sterke call-to-action aan het einde van je video

Wat heb je aan een video waarin je een krachtige boodschap verwerkt op een korte en krachtige manier zonder call-to-action (CTA)?

Weinig. De kijker blijft namelijk in verwarring achter, omdat je niet duidelijk bent. Je hebt een doel voor ogen toch? Bijvoorbeeld de conversie verhogen. Breng je een product fantastisch in beeld dan raakt dat de kijker en denkt: ‘Dat wil ik ook wel hebben’.

Moet de kijker dan moeite doen om zelf maar op te zoeken waar het product te halen valt? Of geef je aan het einde even een aanwijzing, hoe de kijker het product direct en rechtstreeks kan bestellen. Door een sterke CTA toe te voegen aan je video wijs je kijkers de weg naar het product en breng je ze direct in actie. Je kan bijvoorbeeld een link opnemen naar de website waar ze rechtstreeks het product kunnen bestellen, of een knop toevoegen met een beknopte instructie hoe ze verder kunnen gaan.

"96% van de marketeers is het erover eens dat video's hebben geholpen om de gebruikers beter te begrijpen wat hun product of dienst inhoudt."

Tip 4: Focus op SEO technieken

Heb je wel eens van video SEO gehoord? Ook voor succesvolle video marketing is het belangrijk om rekening te houden met zoekmachine optimalisatie. Maak je bijvoorbeeld een video voor YouTube dan kan deze hoog in de zoekresultaten verschijnen door middel van de juiste trefwoorden te gebruiken! 

Een andere video SEO techniek heeft betrekking op het optimaliseren van video metadata. Geef de video een aantrekkelijke titel mee, waar het zoekwoord in voorkomt net als in de korte beschrijving. Pas ook een thumbnail toe, zorg voor ondertiteling en plaats gerichte hashtags.

 • Zoekwoorden
 • Titel
 • Beschrijving
 • Thumbnail
 • Ondertiteling
 • Hashtags

Wil je nu meer weten over hoe je als bedrijf YouTube kan inzetten als een sterke videomarketing strategie? Lees dan deze blog!

Tip 5: Blijf consistent met het plaatsen van video marketing content

Herkenbaarheid doet een mens goed. Dat voelt vertrouwd. Bij het plaatsen van video marketing content is het dan ook belangrijk om consistent te blijven. Dit geldt eveneens voor je bedrijfsidentiteit die je op verschillende manieren herkenbaar kan laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van logo’s, kleuren en typografie om een coherent geheel te creëren. Zo ben jij herkenbaar voor je doelgroep!

Je kan ook het beste rekening houden met de frequentie van het plaatsen van video’s. Door regelmaat toe te passen, blijf je bij de doelgroep in zicht. Dit heeft als voordeel dat je kijkers gaan uitkijken naar de komst van je volgende video.

succesvolle video marketing in 2024_3

Tip 6: Zorg dat je content betrouwbaar, betekenisvol en interessant is voor je doelgroep

Het is voor succesvolle video marketing in alle opzichten van belang dat je video content waardevol is voor de bezoeker. Je bent expert op je eigen vakgebied toch? Straal dit ook uit! Je kan bijvoorbeeld een video tutorial maken, waarin je specialisme naar voren komt, of beantwoord de veelgestelde vragen in een video.

Wil je een betrouwbare, betekenisvolle en interessante videoproductie neerzetten? Bedenk dan eerst welke doelgroep je wilt bereiken. Zorg dat je optimaal inspeelt op hun behoefte. Maak daarna gebruik van een video marketingstrategie om je content te creëren en verspreiden. Bovendien vergroot je hiermee de betrokkenheid en loyaliteit van je doelgroep die jouw bedrijf als the real deal ziet!

Tip 7: Kies een kanaal of kanalen die geschikt zijn voor de communicatie met je doelgroep

Om je video marketing zo succesvol te maken is het bepalen van het juiste kanaal erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel jouw doelgroep aanspreken en niet die van een ander. Er zijn verschillende video platforms die zich onderscheiden met verschillende doelgroepen.

TikTok is bijvoorbeeld vooral populair onder jongeren. Dit geldt eveneens voor Instagram, waar de doelgroep breder is, omdat ook jongvolwassenen en volwassenen daar steeds vaker te vinden zijn. Zo heeft elk social media kanaal een eigen of diverse doelgroep. Kijk welk social media kanaal het beste bij je bedrijf past, zoals:

 • YouTube
 • LinkedIn
 • Instagram
 • TikTok
 • Snapchat
 • Facebook

Tip 8: Maak gebruik van relevante video marketing trends

Wil je echt scoren met video marketing in een hele korte tijd? Speel dan in op video marketing trends. Bekijk bijvoorbeeld de TikTok trends van deze week en maak er gebruik van. Denk ook aan algemene trends die wat langer blijven, zoals met een videoproductie die live shopping mogelijk maakt.

Richt je content op wat actueel en relevant is voor jouw doelgroep, zodat ze aangemoedigd worden om verder te praten over en/of het delen van jouw video’s. Ga met de tijd mee en laat zien dat jouw bedrijf begrijpt wat er speelt!

Een goed voorbeeld waarmee je gebruik kunt maken van actuele video marketing trends is livestreaming. Live streaming is een effectieve manier om met je klanten in contact te blijven en de betrokkenheid te verhogen door het delen van real-time content. Denk aan live Q&A’s, product demonstrations en productreviews – allemaal uitstekende manieren om meer engagement te genereren via live streams.

"70% van de marketeers die geen video gebruiken voor hun marketing, zijn van plan te starten in 2024."

Tip 9: Stimuleer reacties van je kijkers

Een andere tip die als sleutel dient voor succesvolle video marketing is het aanzetten van je kijkers tot het achterlaten van een reactie. Weet je waaraan dit bijdraagt? Aan het vergroten van de betrokkenheid bij je bedrijf en versterken van de loyaliteit

Een reactie lokt ook vaak weer reacties van andere kijkers uit. Geef de kijker even een zetje door bijvoorbeeld aan het einde van je video een vraag te stellen. Een call-to-action dus! Dit creëert het begin van interactie. Bovendien is het zo dat video’s die veel likes en reacties hebben hoger in de zoekresultaten van TikTok, Instagram, LinkedIn en YouTube verschijnen.

Bovendien is dit een uitstekende manier om hun vragen actief te beantwoorden! Bouw vertrouwen op en creëer interesse in jouw merk en met je community. Hierdoor voelen mensen zich meer betrokken bij jouw content. Dit zorgt ook weer voor meer interactiviteit op je video’s wat weer resulteert in hogere positie in de zoekresultaten van de verschillende social media kanalen.

Tip 10: Analyseer constant je resultaten

Heb je alle tips voor succesvolle video marketing gevolgd en toegepast? Dan is het tijd om de resultaten in de gaten te houden. Dit is een continue proces, waarbij je ontdekt welke video’s goed werken en welke minder succesvol zijn. De resultaten zijn goud waard, want deze bieden jou de tool en het inzicht om je video marketing strategie steeds verder te verbeteren!

Conclsie

Je hebt nu zelf de sleutel in handen om van video marketing een succes te maken. Door alle genoemde tips toe te passen, ga je goed van start om vanuit je video marketing strategie succesvolle video marketing in te zetten.

Vind je het lastig om een perfecte video te maken en de sleutel tot succesvolle video marketing om te draaien? Wij helpen je graag verder, neem vrijblijvend contact op en we denken graag met je mee over hoe jij videomarketing inzet tot succes!

Video marketing veelgestelde vragen

Tot slot merken wij, als videomarketing bedrijf, dat er vaak dezelfde soort vragen zijn bij het maken van een succesvolle video marketing campagne. Daarom hebben wij ze hier onder elkaar gezet om jou op de beste manier te kunnen helpen. Mocht je nu nog meer vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van videomarketing?

Video marketing kent vele voordelen. Of je nu op een unieke manier je product wil lanceren, veelgestelde vragen wil beantwoorden, instructie wil geven aan je doelgroep, of nieuw personeel wil werven, het kan allemaal.

Vergeet niet dat 87% van de marketeers vindt dat video een directe en positieve impact heeft op sales. Er zijn daarom ook veel mogelijkheden op het gebied van videomarketing voor jouw bedrijf.

Wil jij nu ook een succesvolle video marketing campagne neerzetten? Maak gebruik van de tips hierboven of neem contact op.

Zijn er ook nadelen van videomarketing?

Hoewel videomarketing vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen van videomarketing waar je als bedrijf rekening mee moet houden.

Wanneer je of geen rekening houdt met alle factoren bij het maken van de video, zoals de tips hierboven, kan dit tijd en geld verspillen. Bovendien kunnen slecht gemaakte video’s een negatief effect hebben op je merkimago.

Om deze redenen adviseren wij, als videomarketing bureau, ook altijd om veel aandacht te besteden aan de strategie van je videomarketing campagne. Heb je liever dat wij meekeken om zo je videomarketing strategie te versterken? Neem dan contact met ons op.

Wat gaat videomarketing mij kosten?

Er zijn veel verschilleden factoren die een rol spelen als het gaat om de kosten van videomarketing. Welke doelgroep wil je bereiken? Op welk platform wil je deze doelgroep bereiken? Hoeveel draaidagen zijn er nodig voor de opnames? En welke productie grootte zit je aan te denken?

Om deze vragen en meer over “Hoeveel kost video marketing” zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben we een uitgebreide blog geschreven hierover. Lees deze hier!

Hoe bedenken we het concept van de video?

Mocht de tip hierboven: “Tip 1: Bepaal een sterke video marketing strategie” nu niet genoeg informatie weggeven raden we je aan om de volgende blog door te nemen: “Marketing strategie versterken met video in 2023 (9 tips)”.

Hierin nemen je mee met 9 tips om je marketing strategie te versterken op het gebied van video marketing.

Wanneer je denkt meer hulp nodig te hebben, neem dan contact met ons op en gaan graag met je samen zitten om zo jouw marketing strategie naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat je ons bedrijf leert kennen?

Om een succesvolle video marketing campagne neer te zetten, is een ijzersterke strategie essentieel. Daarom denken wij graag mee met het opstellen van deze video marketing strategie. Zo kunnen we onze kennis over videomarketing samenvoegen met de visie van jouw bedrijf. Een ijzersterke boodschap die jouw doelgroep weet aan te spreken.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!