Skip to main content

Marketing strategie versterken met video in 2023 (9 tips)

Marketing strategie versterken met videomarketing in 2023 (9 tips!)_3

Als marketeer ben je continu bezig met het bedenken van de beste manier om je klanten te bereiken en aan te spreken. Hiervoor heb je een ijzersterke marketing strategie nodig.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat de effectiviteit van videomarketing ongekend hoog is, waardoor het een absolute must-have wordt voor elke marketeer in 2023.

In deze blog geven we dan ook 9 concrete tips voor marketeers die willen leren hoe ze hun marketing strategie versterken met video en waarde aan hun merk toevoegen.

Of je nu begint met video of je al bezit over enige video-ervaring, met deze tips versterk jij je marketingstrategie in 2023!

Een aantal cijfers op een rij

Videomarketing leidt volgens 81% van marketeers tot direct meer sales.
87% van marketeers zegt dat video helpt met het verkrijgen van online verkeer.
Mensen kijken ongeveer 19 uur aan video content per week.
Social media gebruikers delen 2x zo vaak video content, dan elk ander type content.
Jongeren gebruiken sneller TikTok, Instagram of YouTube als zoekmachine dan Google.
Marketing strategie versterken met videomarketing in 2023 (9 tips!)_2

Wat is videomarketing?

Videomarketing is een vorm van marketing dat gebruik maakt van video’s om consumenten en bedrijven (doelgroep) te bereiken met marketinginhoud (boodschap).

Het kan worden gebruikt om reclameboodschappen te versterken, producten of diensten te promoten, merkwaardigheid te verbeteren en de betrokkenheid bij een doelgroep te vergroten.

Video is al jaren een krachtige manier om met consumenten te communiceren, maar het potentieel daarvan is nog niet volledig benut. In 2023 zal videomarketing steeds meer centraal staan in marketingstrategieën.

Verder biedt videomarketing ook persoonlijke connecties waardoor een emotionele band met je doelgroep kan worden gecreëerd. Met deze tips kan jij als marketeer een unieke ervaring creëren die aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

Nu naar de tips hoe jij je marketingstrategie versterkt met videomarketing in 2023!

Marketing strategie versterken met video in 2023:

Tip 1: Maak duidelijk wat het doel is van de video campagne.

Als je aan de slag gaat met videomarketing, is het belangrijk om eerst je doel te bepalen. Wat wil je bereiken? Wil je meer betrokkenheid van je doelpubliek genereren, meer verkeer naar je website trekken of producten of diensten verkopen?

Wanneer je duidelijk weet wat de doelstelling is van de video die je produceert, kun je er beter voor zorgen dat de inhoud relevant en waardevol is. Hierdoor zullen consumenten meer geneigd zijn om de video te bekijken en op te letten. Je wilt immers geen tijd of moeite verspillen aan het creëren van video’s met een content die niet relevant is voor jouw bedrijf.

Ook helpt het hebben van een duidelijk doel je doordat je gemakkelijk kan meten of het succesvol is bereikt. Met behulp van analytics tools zoals Google Analytics kun je bijvoorbeeld het verkeer naar je website en de prestaties van bepaalde producten/diensten volgen die in de video worden vertoont.

Verder kun je bepalen hoeveel mensen jouw video’s zien door te letten op reacties, likes en delen op sociale media. Door deze meetbare resultaten te analyseren, krijg je een goed beeld of de doelstellingen aan de videomarketingcampagne zijn bereikt.

Marketing strategie versterken met videomarketing in 2023 (9 tips!)

Tip 2: Verken verschillende platformen om je doelgroep te bereiken.

Om je doelgroep te bereiken met videomarketing is het belangrijk om verschillende platformen te verkennen. Denk aan welk platform je doelgroep het beste bereikt. Youtube? Instagram? LinkedIn? Facebook? TikTok? Snapchat?

YouTube biedt een geweldige manier om je video’s aan een breed publiek te laten zien, terwijl Instagram bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor kortere clips en stories met meerdere updates over dezelfde campagne.

Snapchat is weer handig voor interactieve opties zoals quizzen en polls, en sommige bedrijven maken ook gebruik van streamingdiensten zoals Twitch of Facebook Live om hun video’s live uit te zenden.

Ten slotte kunnen influencers ingezet worden om hun volgers te bereiken via videos op hun kanalen om merkbereik en engagement te vergroten.

Uiteindelijk zal de keuze van het platform dat het beste past bij je videomarketing strategie en doelstelling afhangen van wat voor soort inhoud je maakt en waar je doelgroep op zit.

Een aantal vragen waar je moet denken met het kiezen van een sterke videomarketing strategie:

  • Welke type inhoud ben ik van plan te maken?
  • Welk platform is daar het meest geschikt voor?
  • Welke leeftijd heeft mijn doelgroep?
  • Welke targetingmogelijkheden staan mij ter beschikking op elk platform?

Door antwoord te geven op deze en gelijke vragen kun je eenvoudiger beslissingen nemen over welk platform het beste past bij je bedrijf en doelstelling.

Tip 3: De ideale videoscript structuur.

Om een effectieve videomarketing strategie te creëren is het belangrijk om een duidelijke structuur voor de video’s te hanteren.

De structuur begint met het probleem in kaart te brengen van je doelgroep. Daarna laat je zien hoe jouw product of dienst dat probleem oplost.

Leg stap voor stap uit hoe jouw oplossing de problemen laat verdwijnen van je doelgroep.

Ook is het belangrijk om te laten zien wat er anders is aan jouw product in vergelijking met andere oplossingen op de markt. Wanneer je dit op een creatieve manier laat zien, zal je een sterke indruk achter laten bij je doelgroep.

Tenslotte is het belangrijk om te eindigen met een krachtige call-to-action (CTA), zoals een link naar een website, blog of actie, waarmee je potentiële klanten overzet tot actie.

Wil je nu meer weten over het schrijven van een script? Lees dan hier verder!

Tip 4: Maak gebruik van huisstijl elementen in je video’s om je merkimago te vergroten.

Het gebruik van huisstijl elementen in je videomarketing is een eenvoudige maar krachtige manier om je merkimago te versterken. En wie wilt dat nu niet?

Je doelgroep herkent je bedrijf of organisatie sneller als je huisstijl elementen toevoegt aan je video’s, zoals een logo, kleurenschema of lettertype.

Deze elementen geven je bedrijf meer consistentie in de communicatie met je doelgroep, waardoor ze zich meer betrokken voelen bij jouw merk. Bovendien wordt herhaling ook geassocieerd met vertrouwen en professionaliteit.

Het is ook een goede manier om je video uniek te maken en onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Mooi meegenomen dus!

Marketing strategie versterken met videomarketing in 2023 (9 tips!)_5

Tip 5: Maak gebruik van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Het gebruiken van de nieuwste trends en ontwikkelingen is een andere manier om je videomarketing strategie te versterken en effectiever te maken.

Een goed voorbeeld van het gebruikmaken van de laatste trends en ontwikkelingen is om 360 graden video’s te gebruiken in je videomarketing campagne. Door middel van deze technologie kun je de kijker op een unieke manier meeslepen in een virtuele wereld. Hierdoor creëer je meer betrokkenheid bij je doelgroep en laat je een sterke indruk achter.

Door gebruik te maken van de laatste tools, technieken en strategieën kun je jouw video’s meer visueel aantrekkelijk, gemakkelijk te consumeren en interessant maken.

Wil je nu meer weten over de laatste videomarketing trends van 2023? Lees dan hier verder!

Tip 6: Experimenteer met korte video’s die gemakkelijk te consumeren zijn en meer engagement opleveren bij het publiek.

Wanneer je op zoek bent naar manieren om je videomarketing strategie te versterken en meer engagement bij je publiek te genereren, dan is het experimenteren met korte video’s een slimme strategie.

Een voorbeeld is wanneer je iets wilt uitleggen aan je publiek over een nieuwe productlancering of service, dan kan je gebruik maken van micro-content die bestaat uit video’s van maximaal 15 seconden. Dit maakt het gemakkelijk om informatie snel en efficiënt over te brengen.

Hierbij wordt je geforceerd om na te denken over wat nu echt essentieel is wat betreft de boodschap die je wilt overbrengen. Denk hierbij aan de ideale structuur voor video zoals we besproken hebben in tip 3. 😉

Zeker in 2023 is het belangrijk om te experimenteren met korte video’s. Het kost veel meer inspanning om content te consumeren dan vroeger, omdat het publiek zoekt naar interessante en verrassende content die snel te absorberen is. Laat die 15 seconden dus tellen!

Tip 7: Bedenk in wat soort type video je wilt gebruiken in je videomarketing strategie.

Wanneer je jouw videomarketing strategie uitdenkt, is het belangrijk om te bedenken in wat voor type video’s je je boodschap het beste kunt communiceren.

Houdt rekening met de doelstellingen van de strategie en de doelgroep die je probeert te bereiken. Gaat het om het promoten van een bepaalde afdeling of product? Wil je je doelgroep informeren? Of wil je misschien nieuwe mensen werven?

Denk hierbij ook aan het type platform wat je hiervoor gaat gebruiken. Video’s van 15 – 30 seconden kunnen bijvoorbeeld beter werken op TikTok en Instagram. Video’s van 1,30 – 5 minuten zullen beter werken op LinkedIn en YouTube.

Weet je nu niet zeker welke type video het beste bij je videomarketing strategie past, neem dan contact op en dan nemen we binnen 24 uur contact met je op!

Tip 8: Zorg dat je videomarketing content wordt herhaalt zodat dit een betere indruk achter laat bij je doelgroep.

Een sterke videomarketing strategie stopt meestal niet bij één keer posten. Om het meeste uit je videocontent te halen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze regelmatig wordt herhaalt.

Deze herhaling is ook belangrijk omdat het voorkomt dat geïnteresseerden denken dat ze iets gemist hebben of dat ze alleen informatie krijgen over een bepaald onderwerp als ze toevallig online zijn op hetzelfde moment.

Herhalende content zal ook vele voordelen brengen op SEO gebied, aangezien zoekmachines liefhebber zijn van regelmatig geüpdatete content.

Door herhaling creëer je meer interesse en vertrouwen, waardoor de kans groter is dat je doelgroep terugkeert naar jouw website in plaats van die van een concurrent.

Marketing strategie versterken met videomarketing in 2023 (9 tips!)_4

Tip 9: Gebruik data uit statistieken en analyses om de resultaten van jouw videomarketing strategieën te monitoren en optimaliseren.

De laatste stap in het versterken van je videomarketing strategie is het gebruiken van data uit statistieken en analyses.

Statistieken en analyses zijn essentiële hulpmiddelen bij het monitoren van de resultaten van je videomarketing strategie.

Door deze gegevens te onderzoeken, krijg je inzicht over hoe de video’s precies werken met betrekking tot bepaalde doelgroepen, waar het verkeer vandaan komt en welke content het meeste succes heeft.

Bonustip!

Gebruik deze informatie voor toekomstige campagnes; door dit bij te houden, weet je exact welke soort content je moet gebruiken om een optimaal resultaat te garanderen.

Als blijkt dat mensen niet de tijd nemen om lange videos te bekijken, dan weet je dat je naar kortere formats moet gaan zoeken die toch effectief zijn in het overbrengen van informatie. Ook reviews en commentaren kunnen helpen bij het optimaliseren van je video’s.

Door feedback op te volgen, kun je analyseren wat er goed gaat en waar nog verbeterd kan worden om de videomarketing strategie aan te passen aan de behoeften van jouw doelgroep.

Conclusie

Videomarketing is een krachtig middel om je strategie aan te scherpen en zo je doelgroep te bereiken en aan te spreken.

Door middel van deze 9 tips, kun je je videomarketing strategie optimaliseren en waarde aan je merk toevoegen in 2023.

Zorg voor een duidelijke boodschap, gebruik de ideale videostructuur, het juiste formaat en gebruik een duidelijk call-to-action om ervoor te zorgen dat je videomarketing strategie effectief wordt.

Met onze 9 tips voor videomarketing optimaal benutten in 2023, staat je niets meer in de weg om succesvolle videomarketing strategie op te zetten!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!