Skip to main content

Kosten wervingsvideo laten maken in 2023

Kosten wervingsvideo laten maken in 2023

Ben je op zoek naar een manier om jouw wervingsstrategie te versterken? Een wervingsvideo kan hierbij helpen!

Met de juiste wervingsvideo kun je potentiële werknemers laten zien wat het bedrijf doet, de cultuur in het bedrijf en wat voor voordelen het bedrijf biedt.

Een wervingsvideo kan dus meer levendigheid brengen rondom de openstaande vacatures van jouw bedrijf. Maar voordat je begint met het maken van deze video, is het belangrijk om te weten wat een wervingsvideo nu effectief maakt en hoeveel dit kan kosten.

Aan het einde van de blog weet jij:

Kosten wervingsvideo laten maken in 2023

Wat is een wervingsvideo? 🧐

Wervingsvideo’s worden gebruikt om de cultuur van het bedrijf over te brengen, meer inzicht te geven in de functies en de voordelen te benadrukken die werknemers kunnen verwachten bij de vacature.

De meest effectieve wervingsvideo’s zijn visueel aantrekkelijk en weten hoe ze potentiële werknemers moeten aanspreken. Het maakt het proces van werving, selectie en aanname stukken interessanter voor elke partij, omdat het echt een persoonlijker en betrokken aanpak biedt.

Vermijd het risico dat je de potentiële medewerkers de verkeerde informatie geeft over wat er van hen verwacht wordt of wat hun rollen zullen zijn. In plaats daarvan kun je met behulp van een wervingsvideo mensen inspireren om bij jouw bedrijf aan te sluiten.

Een aantal voordelen van een wervingsvideo op een rijtje:

 • Een wervingsvideo trekt de juiste mensen aan
 • Een wervingsvideo schetst een juist beeld van je bedrijfs cultuur
 • Een wervingsvideo presteert beter dan een tekstuele vacatuur
 • Een wervingsvideo laat jouw bedrijf onderscheiden van concurrentie

Voorbeeld wervingsvideo:

Wat maakt een wervingsvideo effectief? 📈

Hierbij geef ik je een aantal bulletpoints waar je rekening mee moet houden met het opzetten van een effectieve wervingsvideo:

 • Bepaal je doelgroep

Om personen te werven met de juiste vaardigheden en ervaring, is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Houd rekening met de vaardigheden die een persoon nodig heeft voor de functie, welke persoonlijkheid goed bij je bedrijf past en wie waarschijnlijk zou reageren op de wervingscampagne.

Met een duidelijk begrip van je doelgroep kun je vervolgens beginnen met het opzetten van een effectieve strategie voor werving.

 • Vorm een boodschap

Om toptalent aan te trekken, moet je meer verkopen dan alleen een salaris en vrijdagmiddagborrel. Je moet de cultuur, waarden en missie van je bedrijf benadrukken die aansluit bij hun persoonlijke waarden. Voor een divers publiek moet je boodschap inclusief en gastvrij zijn.

Zorg voor een duidelijke, korte tot overtuigende boodschap die past bij je doelgroep.

 • Stel kandidatenreis op

Om je kandidaten op unieke en spannende wijze aan te spreken, is het belangrijk om een kandidatenreis op te stellen. Optimaliseer deze reis met boeiende content die past bij je doelgroep, waardoor het solliciteren aantrekkelijk wordt.

 • Maak boeiende content

Gebruik visuals (afbeeldingen, video’s etc.) bij vacatureteksten om de aandacht van mensen te trekken. Zorg voor inhoud van hoge kwaliteit en gebruik visuals op een interessante manier (om verhalen te vertellen) om lezers te betrekken.

 • Zet meerdere kanalen in

Gebruik meerdere kanalen voor je campagne en afstem je inhoud per kanaal. Kies kanalen die geschikt zijn voor het type inhoud dat je deelt en maak gebruik van elk kanaal dat je tot je beschikking hebt.

 • Analyseer & optimaliseer

Analyseer de prestaties van elk kanaal om je campagne te optimaliseren. Gebruik informatie uit sollicitatiegesprekken om te zien welke kanalen het meeste resultaat opleveren. Zo kun je immers meten of je wervingscampagne effectief is!

Wil je nu meer weten over het opzetten van een sterke wervingscampagne? Lees dan deze blog waar we je meenemen in de 6 belangrijkste stappen voor het opzetten van een sterke wervingscampagne!

Kosten wervingsvideo laten maken in 2023

Kosten wervingsvideo 💰

Geen producties is hetzelfde, dit geldt ook voor het maken van een wervingsvideo.

Er is dus ook geen standaardprijs voor het maken van een wervingsvideo. Hier zijn bepaalde elementen waar je rekening mee moet houden:

 • Meedenken met de strategie?

Iedere wervingsvideo begint met een ijzersterke strategie, hoe kan je anders meten of de campagne effectief wordt ingezet? Ben je zeker van je strategie of wil je toch dat we nog even meedenken en kijken hoe we deze optimaal kunnen inzetten?

 • Wat wordt de locatie, of zijn er meerdere locaties nodig?

Ben je van plan om op één locatie te filmen of meerdere locaties? Door hier van te voren over na te denken krijg je niet alleen een betere indicatie van de tijd die je voor het filmen nodig gaat hebben maar ben je beter voorbereid en zorg je er voor dat alles, op de dag zelf, vloeiend verloopt.

 • Hoeveel productie dagen zijn er nodig?

Red je het in één dag filmen of wil je heel Nederland door reizen waardoor we twee productiedagen nodig hebben? Dit is vaak ook een groot deel van de kosten, bedenk vooraf dus goed hoeveel draaidagen je nodig gaat hebben.

 • Losstaande video of wervingscampagne?

Een losstaande video die één keer wordt ingezet kan natuurlijk heel anders presteren dan wanneer je deze wervingsvideo niet alleen meerdere keren inzet, maar ook kortere social snippets uit haalt en die inzet op meerdere kanalen.

Wil je hier verder ook fotografie bij om de wervingsvideo te versterken en de boodschap vaker bij je doelgroep vertonen?

 • Animatie toevegen om je visueel beeld te versterken?

Het toevoegen van animatie kan de ‘look and feel’ van de wervingsvideo enorm versterken door het beeld informatief en visueel aantrekkelijk te maken. Het biedt je de mogelijkheid om complexe ideeën of concepten visueel aantrekkelijker te maken, meer diepte en details toe te voegen op een unieke manier.

Animatie kan hierdoor een krachtig hulpmiddel zijn om je wervingsvideo op een unieke manier over te brengen bij je doelgroep.

 • Drone

Het inzetten van een drone bij een wervingsvideo kan de kosten sterk verhogen, maar het kan ook de kwaliteit en impact van de video aanzienlijk verbeteren. Dronebeelden geven je productie een unieke look die sommige traditionele camerabeelden niet kunnen bieden.

 • Geluid

Ben je van plan interviews op te nemen en wil je graag je werknemers aan het woord laten? Bij video-opnames is het geluid vaak net zo belangrijk als het visuele aspect.

Ontdek welke kosten er komen kijken bij het maken van een wervingsvideo! Door de stappen te volgen krijg je een ruwe schatting wat betreft de kosten.

Ontdek hoe makkelijk het is om een indicatie te krijgen!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Om te weten wat de exacte kosten gaan worden bij het maken van een wervingsvideo, help ik je graag verder. Neem vrijblijvend contact op!

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!