Skip to main content

Hoeveel kost een video van 1 minuut? - DBBL Media

hoeveel kost een video van 1 minuut?

Een video laten maken van 1 minuut? Dat is geen slecht idee! Maar hoeveel kost een video van 1 minuut?

De kosten hangen af van verschillende factoren, want je hebt ook bij een video van 1 minuut met verschillende fasen te maken. Bijvoorbeeld met de pre-productiefase net als met de draaidag en met de post-productie, zoals het editen en verwerken van feedback. Bekijk maar eens hoelang het proces van een videoproductie loopt

De reden waarom je een videoproductie laat maken, is eveneens belangrijk, want die bepaalt welk soort video het beste is. Ook de grootte van een videoproductie heeft invloed op de kosten. Daar gaan wij hier verder op in net als op een indicatie van de kosten voor een video van 1 minuut voor verschillende video’s. Tot slot kan je gebruikmaken van de kosten calculator om het tarief van je persoonlijke videoproductie te berekenen.

Videoproductie vs animatieproductie: De 5 verschillen!

Waarom een videoproductie laten maken?

Er zijn veel verschillende redenen om een videoproductie te laten maken. Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat je video’s maakt, want deze vorm van content is enorm populair en met goede rede!

Het laten maken van een bedrijfsfilm geeft de kijkers een goed beeld van je bedrijf. Daarmee vergroot je de herkenbaarheid. Bovendien is het goed voor SEO doeleinden en kan je de video op meerdere online kanalen verspreiden. 

Een wervingsvideo is ideaal omdat je daarmee op een moderne manier een groot bereik hebt en meer kans maakt om goed personeel te vinden. Je kan ook een product video laten maken om de verkoop te stimuleren of een explainer video lanceren. 

Een informerende video en een aftermovie dienen weer andere doelen. Een aftermovie is bijvoorbeeld perfect om door middel van beelden een sfeerimpressie te geven, maar ook om te gebruiken voor promotiedoeleinden. Een informerende video geeft uitleg over je bedrijf, dienst of product en vergroot de betrokkenheid van je doelgroep.

Het laten maken van een video is aan verschillende doelen verbonden, waarbij een 1 minuut video een uitstekende keuze is voor onderstaande opties:

 • Bedrijfsfilm
 • Wervingsvideo
 • Product video
 • Explainer video
 • Informerende video
 • Aftermovie

Videoproductie grootte

De grootte van de videoproductie heeft invloed op de kosten. Wil je bijvoorbeeld weten wat een draaidag kost voor een video van 1 minuut? Dat ligt onder andere aan de hoeveelheid mensen die nodig zijn op de draaidag zelf.

Denk hierbij aan de kosten van een lichtman, maar afhankelijk van de invulling van de videoproductie ook met de inzet van acteurs. Verder zijn er eventueel kosten van toepassing voor het werk van de regisseur net als voor de productieassistent en voor een stylist/visagist. 

De inzet van medewerkers is afhankelijk van de videoproductie en dit geldt ook voor de apparatuur. Bij een kleine productie voor een video van 1 minuut bedragen de kosten voor apparatuur € 500. Betreft het een standaard productie dan komen de kosten uit op € 1.000 en voor een grote productie mag je rekening houden met € 1.500 of meer.

Wat kost een draaidag?

 • Inzet medewerkers
 • Inzet apparatuur

Naast de kosten voor een draaidag heb je ook te maken met de pre-productie kosten en post-productie kosten. Denk daarbij aan opstellen van een strategie, conceptontwikkeling en voorbereiding, maar ook aan het editen van de video, maar ook aan het verwerken van feedback en toevoegen van extra animatie. 

Zo zijn er optioneel verschillende elementen aan toe te voegen, zoals een voice-over. Wil je daar gebruik van maken dan schakelen wij een externe partij in die voice-over professionals beschikbaar stelt. Dit zijn extra kosten om dan rekening mee te houden. 

Kosten bedrijfsfilm 1 minuut indicatie

De kosten voor een bedrijfsvideo van 1 minuut hebben zowel betrekking op de draaidag als op het editen. Bij een video van 1 minuut is 1 draaidag doorgaans voldoende. Daarnaast kost het ongeveer drie dagen om de bedrijfsfilm te editen. Hierbij is er rekening gehouden met de verwerking van feedback. Overigens kan je een bedrijfsvideo ook extra creatief laten maken met de toevoeging van animatie. De complexiteit van de gewenste animatie heeft invloed op de kosten van een video van 1 minuut.

 • 1 draaidag
 • 3 dagen editen
 • Extra animatie optioneel

In een bedrijfsvideo komen belangrijke onderwerpen aan bod die specifiek betrekking hebben op je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de reden waarom je het bedrijf hebt opgericht of aan de bedrijfsvisie. Ook de werkwijze, soort product of dienst en Unique Selling Points zijn perfect om uit te lichten in een video van 1 minuut.

De totale kosten van een bedrijfsfilm kunnen tussen de €1500 – €9500+ liggen.

Kosten wervingsvideo 1 minuut indicatie

Wil je een wervingsvideo laten maken van 1 minuut en weten wat de kosten zijn? Je kan voor een wervingsvideo rekening houden met een draaidag voor de opnamen en twee dagen editen. Ook voor dit type video geldt dat je de keuze hebt om al dan niet extra animatie toe te voegen. Wij voegen standaard al titelbladen of bijvoorbeeld naambalken toe, maar extra animatie maakt je video nog levendiger.

 • 1 draaidag
 • 2 dagen editen
 • Extra animatie optioneel

Bij een wervingsvideo is het van belang om creatieve storytelling toe te passen. Je kan bijvoorbeeld ook medewerkers in de vrije tijd filmen om de video op deze wijze extra persoonlijk te maken. Bij het maken van een wervingsvideo bepalen ook het script en het soort productie de hoogte van de kosten. Wil je bijvoorbeeld met een drone video-opnamen maken of op een enkele of op meerdere locaties filmen?

De totale kosten van een wervingsvideo kunnen tussen de €1500 – €6500+ liggen.

Kosten explainer video 1 minuut indicatie

Het laten maken van een explainer video kost een draaidag aan tijd en gemiddeld vier dagen aan editen. Bij het produceren van een explainer video is het belangrijk om alle punten stap voor stap in een logische volgorde in beeld te brengen. Dit kost meer tijd met betrekking tot het editen van de video van 1 minuut. Je kan de video levendiger en creatiever maken door extra animatie toe te voegen.

 • 1 draaidag
 • 4 dagen editen
 • Extra animatie optioneel

Een explainer video van 1 minuut geeft in korte tijd op een visuele manier uitleg over wat je bedrijf doet of hoe je een product gebruikt. Je kan de video bijvoorbeeld gebruiken om je werkwijze uit te leggen of om de inhoud van een verzekering op creatieve wijze in beeld te brengen. Het voordeel van een explainer video is dat de kijker de informatie beter onthoudt dan wanneer je via een tekst uitleg geeft. 

De totale kosten van een wervingsvideo kunnen tussen de €2500 – €8500+ liggen.

Persoonlijke videoproductie kosten calculator

Heb je een vraag over hoeveel draaidagen er nodig zijn voor jouw video van 1 minuut? Of welke mate van grootte je videoproductie het beste bij je past? Bekijk de volledige gids voor de kosten van een videoproductie en bereken de kosten van je video van 1 minuut met de kostencalculator!

Conclusie

De kosten van een video van 1 minuut zijn afhankelijk van het soort video, aantal draaidagen, inzet van personeel, gebruik van apparatuur, locatie, editen en soort videoproductie. Daarom is het aan te raden om van de videoproductie kosten calculator gebruik te maken. Je krijgt binnen 1 minuut een persoonlijke prijsschatting. 

Op deze manier kan je aan de hand van je eigen voorkeuren een kostenberekening laten uitvoeren. Dit is ook handig om een budget samen te stellen voor de videoproductie. Het is uiteraard ook mogelijk om vrijblijvend een offerte voor het laten maken van een video van 1 minuut aan te vragen. Plan direct een kennismaking voor een persoonlijk gesprek.

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!