Skip to main content

Employer branding video laten maken in 2023 - 4 tips

Employer branding video laten maken in 2023 - 5 tips_2

In 2023 wordt een employer branding video steeds belangrijker voor bedrijven om hun medewerkers aan te trekken en de beste talenten in dienst te nemen. In deze blog bieden we vier tips over hoe je de perfecte employer branding video kunt maken in 2023.

Blijf lezen om erachter te komen hoe je dit kunt aanpakken!

Wat is een employer branding video?

Met een employer branding video creëer je krachtige verhalen over je bedrijf, diensten en cultuur waardoor je meer aantrekkelijk wordt voor top talent. Het doel van een employer branding video is om dit top talent kennis te laten maken met het bedrijf, hen te inspireren en uiteindelijk over te zetten tot actie.

De beste employer branding video’s bevatten niet alleen informatie over hoe het is om voor het bedrijf te werken maar vertellen ook waar de functie over gaat en de mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf.

Vaak laat je meerdere werknemers aan het woord om zo het verhaal van de video te vormen. De werknemers vertellen dan over hun functie werkzaamheden, leuke activiteiten met het team en waarom ze hier persoonlijk veel voldoening uit halen.

Waarom een employer branding video in 2023?

In 2023 wordt een employer branding video steeds belangrijker. Met veel concurrerende bedrijven die strijden om de beste talenten, moet jouw videocampagne je onderscheiden van je concurrentie.

Een goede employer branding video zal zorgen dat potentiële werknemers echt een band met het bedrijf kunnen voelen. In plaats van alleen te vertellen wat je bedrijf doet, is het ook goed om te laten zien hoe medewerkers erbij betrokken worden. Dit kan je doen door de medewerkers van je bedrijf aan het woord te laten.

Het maken van de perfecte employer branding video kan best lastig zijn. Daarom hebben we vier tips opgeschreven die je helpen bij het maken van een effectieve employer branding video:

Employer-branding-video-laten-maken-in-2023-5-tips_9

Tip 1: Zorg dat je je boodschap overbrengt door eerlijkheid en authenticiteit uit te stralen

Om je boodschap helder over te brengen is het belangrijk om eerlijkheid en authenticiteit uit te stralen. Het laten zien van authenticiteit helpt met het bouwen van vertrouwen waardoor je een persoonlijke connectie opbouwt met de huidige werknemers en het bedrijf.

Laat je huidige werknemers hun eigen verhaal vertellen om je boodschap te laten aansluiten op wat mensen zoeken: verbinding, empathie en begrip. Zo geef je mensen de kans echt met je bedrijf te verbinden door zichzelf in het verhaal te zien. Dit helpt om engagement te creëren met je doelgroep en is een vorm van authenticiteit die mensen waarderen.

Tip 2: Maak gebruik van storytelling in je video’s om emotionele betrokkenheid te creëren

Een belangrijke tip voor het creëren van emotionele betrokkenheid met video’s is storytelling. Verhalen, inclusief dat van bedrijven, kunnen een enorme impact hebben op de manier waarop mensen je organisatie zien.

Het gebruik van storytelling helpt niet alleen om de aandacht te trekken, maar het zorgt ook voor verbinding met je doelgroep. Door goed na te denken over storytelling kan je als bedrijf je boodschap beter overbrengen naar je doelgroep. Als resultaat zal je meer engagement zien met je employer branding video.

Ook is het belangrijk om de functie en werkzaamheden in beeld te brengen wanneer hierover wordt verteld. Zorg dus voor verschillende sfeerbeelden om het verhaal van de werknemer te ondersteunen. Zet bijvoorbeeld een samenwerking tussen twee functies in scene en laat hierbij lachende mensen zien die elkaar helpen. Zo verbeter jij de impact van je boodschap!

Tip 3: Pas interessante visuals toe (zoals animatie en afbeeldingen) om een dynamische sfeer neer te zetten

Een andere manier om impact te maken is door het toepassen van interessante visuals. Hierbij kan je denken aan animatie, afbeeldingen en uniek shots (zoals een drone). Deze visuals helpen met het creëren van een dymasche sfeer.

Het is natuurlijk ook een fantastische manier om je merk identiteit te laten zien. Zorg ervoor dat de identiteit van je bedrijf terug komt door de huistijlkleuren, lettertypes en natuurlijk het logo te gebruiken in de video. Zo onderscheid je jouw video ook als dat van de concurrentie!

Verder is het ook aan te raden om ondertiteling toe te voegen aan je employer branding video. De meeste mensen scrollen zonder geluid op social media. Door tekst en ondertiteling toe te voegen, kunnen mensen je boodschap op een snelle manier begrijpen en zo wordt hun aandacht langer vastgehouden.

Goed gebruikte visuals kunnen een enorme meerwaarde toevoegen aan je video en laten zien dat je begrijpt hoe belangrijk interactie is voor het creëren van een verbinding met je doelgroep.

Employer-branding-video-laten-maken-in-2023-5-tips_7

Tip 4: Bedenk goed waar je de video wilt laten zien (distributie)

Het platform waarop je de video plaatst, zal een grote rol spelen in het bereiken van de juiste doelgroep. Denk goed na over de verschillende kanalen waar jouw doelgroep zich op bevindt. Is dit op Instagram, YouTube, LinkedIn, of TikTok? Ieder platform brengt zijn eigen formaten en unieke elementen met zich mee.

Ook kan je op meerdere platformen je boodschap overbrengen. Wanneer je korte snippets van de algemene video knipt, kan je deze gebruiken voor een ander kanaal waar het inzetten van korte content weer effectief is (denk aan Instagram en TikTok).

Verder kan je ook gericht adverteren op platformen zoals YouTube en LinkedIn, zodat je bedrijf sneller bekendheid krijgt met je employer branding video. Maak ook gebruik van SEO en data-analyse om inzicht te krijgen over de interactie van de video. Gebruik dit inzicht om je employer branding video te verbeteren en bij te werken voor toekomstige campagnes.

Employer-branding-video-laten-maken-in-2023-5-tips_8

Kosten employer branding video

De kosten van een employer branding video kunnen erg verschillen. De aantal productiedagen, lengte van de video, locatiekeuze, casting, distributie en complexiteit van de nabewerking zijn allemaal elementen die de kosten van een employer branding video kunnen beïnvloeden.

Om je toch een goede indicatie te geven kan je denken aan €3.500,- tot €8.500,-. Bedenk van te voren goed wat je wilt overbrengen met je video en hoe je dit kan bereiken. Heb je één dag nodig voor productie of toch twee dagen en op één of meerdere locaties? Ook speelt de lengte van de video en de manier waarop je de video gaat verspreiden (distributie) een grote rol.

Om geen onnodige kosten te maken, is het belangrijk dat iedereen binnen het team duidelijk weet wat er van hen wordt verwacht bij elke fase van het productieproces. Door snel te communiceren en duidelijk te zijn over de wensen en mogelijkheden binnen het budget, zal dit helpen bij het behalen van de beste resultaten.

Conclusie

De perfecte employer branding video straalt authenticiteit uit, gebruikt storytelling en maakt gebruik van interessante visuals. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de distributie van je video, zodat je de juiste mensen bereikt.

Wanneer je deze tips toepast, ben je klaar om de perfecte employer branding video te maken om je toekomstige medewerkers te werven!

Robbert Krol
Creative Director

Meer informatie?

Bekijk hier onze diensten, waar we je vertellen hoe wij je bedrijf verder helpen met het aanspreken van je doelgroep. Een plan op maat? Neem vrijblijvend contact op.

Plan kennismaking

DBBL Media | Content Creator

Hoe kunnen wij je helpen? ✨
Hoi! Hoe kan ik je verder helpen? ✨
Groetjes Bas!